Почетак » Актуелно
 

Обележен Дан Градске општине Костолац

Свечаном седницом Скупштине градске општине Костолац обележен је по 11. пут дан ове локалне самоуправе.

Ове године је за разлику од претходних Дан општине обележен скромније и у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Присутне је поздравила прво председница Скупштине градске општине Костолац Милена Церовшек која је истакла да је време између два јубилеја обележила борба против пандемије корона вируса али живот је текао и мимо тог изазова а Костолац је морао наставити путем раста и развоја:

Председница Скупштине градске општине Костолац – Милена Церовшек

”Костолац у наредном периоду очекују капитални пројекти који ће умногоме променити лице наше Градске општине. Издвојила бих инвестиције из Програма заштите животне средине које се односе на наставак замене и реконструкције постојећих као и формирање нових дрвореда на подручју читавог Костолца као и парка за који радимо и Пројекат зелене површине. Приступићемо и изради фекалне канализације у неколико фреквентних улица и насеља укупне вредности преко 120 милиона динара. Острово очекује топлифицирање, односно изградња примарног вода до села, али и израда пројекта водоводне мреже. Наставићемо и са уређењем плаже Топољар, која је у претходном периоду постала омиљено купалиште не само костолчана, већ и осталих људи из околине, док ће спортисти и рекреативци имати на располагању и тартан подлоге за кошарку и одбојку у близини хале спортова…”

Потом се присутнима обратио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски који је истакао да је 2020. година била тешка али и успешна због бројних реализованих инвестиција:

Председник Градске општине Костолац – Серџо Крстаноски

„Завршен је пројекат фекалне канализације за насеље „Плажа“ и „Стари Костолац“, топлификациона мрежа „Острово“ и реконструкција топлификационе мреже у „Старом Костолцу“. Пројекти ће у потпуности бити реализовани у наредне три или четири године чиме ћемо унапредити и побољшати квалитет живота на територији градске општине. Радићемо и на решавању проблема путне инфраструктуре, ускоро очекујемо почетак радова на уклањању надвожњака, а покренута је и израда документације за нову саобраћајницу испод моста. Заједно са привредним друштвом „Аутотранспорт“ радимо на решавању проблема аутобуске станице и очекујемо завршетак обилазнице Забела-Пожаревац-Костолац. Урадили смо и нове дрвореде, приоритет је био унапређење заштите животне средине, где у наредне две године планирамо да засадимо 1.700 стабала на територији читаве градске општине“ рекао је Крстановски.

Градоначелник Града Пожаревца, Саша Павловић, нагласио је да претходна година, иако тешка, донела је добре резултате у Костолцу:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

”Морам да напоменем да је територија Градске општине Костолац сведок великог броја инвестиција које се одвијају које се тичу и енергетског комплекса, а то је изградња блока „Б3“ који означава и нова радна места и који ће повећати енергетски систем. Захваљујем се председнику Републике Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић, надлежним министарствима, и руководству ЕПС-а, што су Костолац видели као будућност развоја енергетског сектора. Визија модерног Костолца ставља пред нас још много подухвата. Имајући то у виду поручујем актуелном руководству и да поред досадашњих достигнућа нема времена за спавање на ловорикама када знамо за какве дивне људи све ово радимо.

На крају свечаности, представници Градске општине Костолац уручили су повељу „Вајфертов жиг“ Горану Несторовићу, директору Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца и Јелени Ђорђевић, наставнику музичке културе.

Подели са другима: Facebook Twitter