Почетак » Актуелно
 

Обележен Дан просветних радника у Пожаревцу

Данас је у Пожаревцу обележен Дан радника у образовању.

Тим поводом у Градском здању приређена је свечаност, на којој су додељене награде запосленима за остварене резултате у васпитно – образовном раду, захвалнице сарадницима који су дали изузетан допринос у постизању укупних резултата у области образовања и Повеља за животно дело.

На самом почетку присутне је поздравио Велиша Јоксимовић, начелник школске управе у Пожаревцу који је честитао награђанима и свим просветним радницима Дан радника у образовању.

Велиша Јоксимовић

„Данашњи награђени су обележили прошлу годину а неки и стваралаштво у просвети у последњим деценијама. Ово није само признање појединцима већ и целој нашој професији у образовању. Још је Доситеј Обрадовић рекао, да је образовање ствар најважнија на свету и да од ње зависи сва срећа и несрећа младих људи и једне државе“, рекао је између осталог Јоксимовић.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић овом приликом рекао је да је Пожаревац одувек имао част да су га школе са његове територије репрезентовале на најбољи могући начин:

Бане Спасовић

“Питајући се како сте дошли до тога да посао којим се бавите, обављате на тако сјајан начин, сетим се да сте и ви некада неком пожаревачком учитељу или учитељици били ђаци. Тај вечити круг пожаревачких просветара у коме сте најпре као ђак инспирисани, а потом као учитељ некоме инспирација, доводи нас до тога да су ученици који излазе из ваших клупа спремни не само за даље школовање већ и за живот.

Доситеј Обрадовић је једном приликом рекао да су ситни они људи који учитељев рад за ситно сматрају. Вратићу се на мало пре поменуту мисао Доситеја Обрадовића и додаћу да свако ко на тај начин размишља на погрешном је путу. Поготово тако не смеју да размишљају појединци који представљају грађане и установе. Поновићу оно што сам рекао  пред министром Шарчевићем приликом његове посете од пре неки дан. Град Пожаревац је, у просвету и образовање на својој територији у протекле три године уложио 1.8 милијарди динара. Све те фасаде, клупе, табле, учионице, школске фискултурне сале, мокри чворови, наставна средства, дворишта и кровови имају за циљ само једно. Циљ да у годинама пред нама произведу још сјајних младих Пожаревљана који ће помоћи свом граду и својој земљи да настави пут напретка и модернизације.“

Данашња свечаност је била прилика да се и ове године уручи Повеља за животно дело. Повељу је добио Видоје Вукашиновић, директор Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ Пожаревац.

Пригодан програм за све, овог пута припремили су наставници и професори ОШ „Свети Сава“, „Десанка Максимовић“ и „Краљ Александар I“.

Подели са другима: Facebook Twitter