Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeležen početak toplifikacije Petke

U prisustvu meštana naselja Petka i predstavnika lokalne samouprave obeležen je početak radova na toplifikaciji ovog naselja. Investicija je vredna 280.000 dinara, a sredstva se izdvajaju iz budžeta grada Požarevca i Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. Do kraja ove godine planiran je završetak toplovoda do centra sela, a zatim će se raditi mreža i priključci za domaćinstva. Posle Starog Kostolca, Drmna i Klenovnika, naselje Petka je četvrto koje se toplificira rekao je predsednik gradske opštine Kostolac, Vladimir Vila i dodao:

-Danas smo ovde da ozvaničimo početak najveće investicije u gradskoj opštini Kostolac, vredne 280 miliona dinara. Projektom je predviđeno priključenje 400 korisnika u naselju Petka, prošle i ove godine je uloženo oko 100 miliona dinara iz Budžetskog fonda za zažtitu životne sredine za realizaciju građevinskih, mašinskih radova i nabavku opreme i nadam se da će do početka sledeće grejne sezone biti priključeni objekti u centru sela. Očekuje nas veliki posao, to je kapitalna investicija za ovo područije i nadam se da ćemo uz pomoć grada stvoriti uslove da se sledeće godine većina meštana sela Petka greje na toplifikaciju“.

O ovoj, kao i drugim investicijama koje se rade u gradu Požarevcu uz pomoć sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, predsednik Fonda, Žarko Pivac je rekao:

-U predhodne tri godine iz budžeta grada Požarevca preko Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i sredstvima Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ za toplificiranje u gradu Požarevcu uloženo je oko osam miliona evra, sredstava i možemo da kažemo da je Gradska opština Kostolac što se razvijenosti i uslova življenja tiče na najvišem mestu u Srbiji. Osim grada Kostolca, Starog Kostolca, Klenovnika i sada Petke, maltene sva naselja će biti toplificirana. To je velika i značajna investicija, a što se ulaganja u narednom periodu tiče, mi se uvek opredeljujemo prema prioritetima koje nam dostavljaju predstavnici Gradske opštine Kostolac, tako da nema nikakvih sumnji da će biti isfinansirana celokupna investicija toplificiranja samog naselja Petka. Podsećam da je pre dve godine svečano obeležen završetak vodovoda u naselju Petka i naš je cilj da takve uslove imaju svi žitelji na teritoriji grada. Ono što je prioritet za vladajuću strukturu, jeste da se projekti započinju, ali i završavaju. To su naši principi i na tome ćemo i u budućnosti istrajavati“.

Možda se nekima čini da se poslovi započeti sa mandatom ove vlasti sporo realizuju, ali je sigurno da će biti završeni istakao je predsednik Skupštine grada Požarevca, Miomir Ilić :

-Smatram da se svi investicioni radovi uspešno privode kraju, a toplifikjacija naselja Petka je jedan od kapitalnih projekata za područije grada Požarevca“.

Gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević najavio je nastavak radova na toplifikaciji, kao i izgradnji kanalizacione mreže na područiju grada:

-Zadnje tri i po godine, koliko je ova koalicija na vlasti, odlučno smo krenuli u investicije koje će omogučiti podizanje životnog standarda građana. Krenuli smo sa velikim poduhvatom kada je u pitanju toplifikacija, pre mesec dana završen je posao u Klenovniku, počeli su radovi u Petki, u pripremi je Ćirikovac. Takođe, radi se kolektor u vrednosti 300 – 400 miliona dinara, koji će omogućiti širenje kanalizacione mreže i smanjenje nitrata u našem vodovodnom sistemu. Gašenjem septičkih jama na lokaciji prema Zabeli i Ljubičevu zaštitićemo naše vodoizvorište, a veliki kišni kolektor će omogućiti da ulice budu uređenije.“

Svečanosti su prisustvovali zamenica gradonačelnika, Vukica Vasić, zamenik predsednika Skupštine grada Požarevca, Milić Jovanović i predsednik Skupštine Gradske opštine Kostolac Emil Andrun i drugi gosti.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter