Почетак » Актуелно
 

Обележено 180 година постојања ОШ „Милош Савић“ Лучица

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за просвету Томица Стојановић посетили су ОШ „Милош Савић“ у Лучици поводом 180 година постојања и рада ове образовне установе.

Ове године због пандемије изазване корона вирусом Дан школе је обележен скромније него претходних година.

Славиша Стојадиновић

Славиша Стојадиновић директор школе се захвалио локалној самоуправи на помоћи у претходном периоду када је у питању рад ове образовне установе као и министарству просвете и правде.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом свим запосленима и ученицима честитао 180 година постојања школе. Он је још истакао да је локална самоуправа у претходном периоду издвајала значајна средства за све школе како у селу тако и у граду и да ће се тако наставити убудуће. Павловић је рекао да су легализовани школски објекти у Лучици, Пругову и Пољани што је био предуслов за сва наредна улагања као што је аларм и видео надзор у сва три објекта школе у вредности од око 400.000 динара, тако да је то сада безбеднији амбијент за децу и запослене. За последњих неколико година је у замену прозора и врата утрошено више од милион динара а у Пољани је пре две и по године урађено асфалтирање терена за мале спортове у школском дворишту, као и нова ограда за шта је уложено око 1,4 милиона  динара. Замењени су котлови у све три школе, урађени олуци, обновљен школски намештај, наставна средства, уређен ентеријер учионица у свим објектима школе, уређене водоводне инсталације и све оно што омогућава да ученицима и учитељима једина брига буде размена знања. У току ове године Град Пожаревац је финансирао поправку, санацију и реновирање фасаде на објекту школе у Пољани  – вредност око 600.000 динара. Школа има и урађен Пројекат изградње ђачке кухиње, за који поседују и грађевинску дозволу и сву потребну документацију.

Павловић је похвалио основне школе, када је у питању набављење финансијских средстава не ослањају се само на локалну самоуправу већ и на министарства тако да су од министарства правде у оквиру пројекта „опортунитет“ добили око четири милиона динара за постављање термо-изолационе  фасаде у Лучици, школа је за учешће у том пројекту имала подршку свих ресурса Града Пожаревца.

Директор школе је овом приликом наградио и најбоље ученике дипломама, а након тога је представљена и Монографија 180 година основне школе Милош Савић.

Подели са другима: Facebook Twitter