Почетак » Актуелно
 

Обележено 284 године постојања Основне школе Доситеј Обрадовић

У Великој сали Центра за културу, Свечаном академијом обележен је Дан Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу.

Овом приликом уручене су награде и захвалнице ученицима који су са успехом представљали школу на републичким и међународним такмичењима као и заслужним наставницима и запосленима.

Бројне госте, наставнике и пријатеље школе најпре је поздравила директорка Ивана Јоксимовић која је подсетила да је ОШ “Доситеј Обрадовић” настала давне 1733. године и да је тада бројала свега 30 ђака у једном одељењу и имала једног учитеља.

“Данас, после скоро 3 века постојања школа броји 920 ученика, распоређених у 35 одељења и има 87 запослених. Ове школске године у клупе сео је 131 ђак првак што је највећи број у граду, на шта смо веома поносни”, рекла је између осталог директорка Јоксимовић.

Испред локалне самоуправе присутнима се оратио заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић који је у свом говору истакао:

„Како би омогућили нашим и вашим ученицима да напредују још више, задовољство ми је да поновим да ће ова школа наредне године, у сарадњи са Канцеларијом за управљање Владе Републике Србије добити средства у вредности од око 150 милиона динара. Тиме ћете по опремљености у блиској будућности стати раме уз раме са школама чију смо реконструкцију завршили или је у току. Све то, уз остала улагања у друге образовне објекте на нашој територији која смо реализовали, и она која нас тек очекују праве реалну основу да будемо оптимисти.

Времена јесу тешка, то није тајна али истина је једна – нећемо их превазићи ако се сами не потрудимо. Локална самоуправа обавља свој део тог задатка, генерацијама уназад просветни радници такође. Остаје само да пожаревачки млади генијалци, међу којима их је увек из ове школе био велики број, наставе са учењем… за себе, свој град и своју Србију.“-закључио је Павловић.

Између осталих захвалницу за успешну сарадњу је добио и Град Пожаревац.

Ученици и наставници приредили су веома богат програм свечане академије која је почела химном „У спомен Доситеју” у извођењу хора ђака старијих разреда.

 

Подели са другима: Facebook Twitter