Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележено 75 година Медицинске школе

Свечаном академијом у Центру за културу обележено је 75 година од оснивања Медицинске школе у Пожаревцу.

Директорка Медицинске школе – Тина Капларевић

Директорка школе Тина Капларевић се овом приликом захвалила свима који су помагали ову образовну установу у њеном раду и развоју. Она је подсетила да ученици који заврше ову школу брзо нађу посао и да је једна од најпожељнијих школа за упис. Директорка Капларевић је рекла да сви запослени у медицинској школи настоје свакодневно да ученику пруже квалитетна и функционална знања, вештине и животне ставове, подстичући их истовремено на свестран развој личности и такмичарски дух уз сарадњу и међусобно уважавање.

Испред локалне самоуправе присутнима се обратио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао да се током 75 година постојања није мењао висок стандард у образовању и посвећен рад наставника са ученицима:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Сви ти медицински радници, лекари, медицински техничари, фармацеути имају да захвале управо овој школи за прве кораке у овом хуманом позиву. Након што, после осмогодишњег образовања, деца одаберу пут лечења људи, прва станица им је управо средња медицинска школа. Зато је ваша улога на том путу, рекао бих, од пресудног значаја. Управо овде се ови млади хуманитарци први пут упознају са тежином овог позива и одлучују да ли су за њега кадри. Уколико се тада, на том почетном степенику, не сусретну са инспиративним предавачима, могли би суочени са изазовима који су пред њима, да одустану. То је разлог што сматрам да је одлучујући корак на путу ка сјајном хирургу, врхунском интернисти, лаборанту, фармацеуту или посвећеној медицинској сестри управо установа чији данас јубилеј прослављамо.“

Међу награђеним установама и поједнцима нашао се и Град Пожаревац, а уручене су захвалнице професорима, ученицима и пензионерима.

У културно уметничком програму наступили су ученици Медицинске школе.

Подели са другима: Facebook Twitter