Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обијен вртић „Невен“

Синоћ је обијен пожаревачки вртић „Невен“, вандали су активирали све противпожарне апарате и њима испрскали дечије собе, укључујући и пријемни део.

Разбојници су покидали каблове на видео надзору, ишчупали две спољне камере од укупно шест. Пресечена је и кабловска инсталација и каблови рачунара.

Родитељи су децу вратили кући или су их овели у неки од дежурних вртића, “Душко Радовић” и “Даница Радосављевић”. Вртић је јутрос обишао градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са члановима градског већа где их је дочекала директорка ове установе Марија Бајић, са својим сарадницима.

Директорка ПУ „Љубица Вребалов“ , Марија Бајић је овом приликом истакла да када су јутрос у 5:30 видели шта се десило у „Невену“, одмах су обавестили надлежне органе и градоначелника. Бајићева претпоставља да је то неко коме не одговара  што су пре недељу дана постављене камере.  “Ми смо желели да постављањем камера подигнемо ниво безбедности на што већи ниво, претпостављам да неком то није одговарало. Разбојници нису ништа украли, што значи да је ово смишљено”, сматра директорка вртића. Овај вртић похађа око 220 деце свакодневно, капацитета је 300 деце. Бајић се нада да ће штета бити санирана, како би од сутра вртић несметано функционисао.” Позвали смо све чистачице и помоћно особље. Чистиће се цео дан и надам се да ћемо успети да вртић осособимо до сутра.”, додала је она.  

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је приликом обиласка овог објекта рекао да је сваки коментар сувишан.“ Намера Града Пожаревца јесте да у наредном периоду све објеке реконструише и да деца имају све услове за целодневни боравак у вртићу. Али то је узалудан посао ако стално улажемо средства у подизању животног стандарда у Пожаревцу, ако имамо вандале који чекају сваку прилику да нешто униште. Ова штета је нанета свим грађанима Пожаревца, зато што се средства улажу из градског буџета који се пуни кроз порезе и доприносе које остварују сами грађани.“

 Ово је недопустив вандалски чин, истиче Спасовић  и додаје да је и он звао Начелника полицијске управе који му је рекао да је полиција изашла на лице места и да је обављен увиђај, и да очекује од полицијске управе, која добро ради свој посао, да реши случај што пре. Постоје назнаке да су овај вандалски чин починила малолетна лица и да не могу да одговарају пред законом али ће зато њихови родитељи морати да сносе материјалну штету, без обзира из којих породица долазе.

 Спасовић је још најавио да ће се у свим вртићима повећатио безбедност увођењем камера и физичко техничко обезбеђења. „Ово није први пут да се врше упади у вртиће и  да се нешто што градска власт уради неко руши. Огорчени су зато што се труде да раде и граде а неко иде да то уништава. Вртић неће бити сам у овом случају и све ће бити уређено и још боље него што је било“, поручио је Спасовић на крају обиласка „Невена“.

Подели са другима: Facebook Twitter