Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обилазак радова у улицама Даворјанка Пауновић, Лењинова, Таковска и Воје Дулића

Чланови Градског већа, Далибор Миљковић задужен за комуналну инфраструктуру и Млађан Николић члан већа чији су ресори месне заједнице обишли су радове у улици Даворјанке Пауновић и на раскрсници Лењинове, Таковске и Воје Дулића.

Радови у улици Даворјанке Пауновић износе 10.807.901 динар извођач радова је ПЗП Пожаревац.

У оквиру ових радова извршена је измена подземних инсталација и грађење бетонских објеката ЈП Топлификација и ЕД Пожаревац као и уклањање бесправно привремено подигнутих објеката (гаража) са платоа. Поплочане су стазе код музеја и остаје још да се асфалтира и поплоча остатак улице. Такође на овом месту је од подземних радова изведено одвајање кишне и фекалне канализације која није урађена годинама уназад.

Члан Градског већа задужен за комуналну инфраструктуру Далибор Миљковић је још истакао да су у току радови на рехабилитацији, обнављању, замени и ојачавању дотрајалог коловоза и тротоара, проширења и уређења раскрснице улица Таковска, Лењинова и Воје Дулуића, за ове намене издвојено је 14.494.210 динара, рок за завршетак радова је 30 дана а радови су отпочели да се изводе 17. јула.

У оквиру ових радова извршиће се замена подземних инсталација и грађење бетонских подземних објеката ЈП Топлификација.

Члан Градског већа задужен за месне заједнице Млађан Николић је овом приликом рекао да ова градска власт ради оно што је и обећала а то је да ће у свакој месној заједници без обзира да ли је реч о градским, сеоским или из Градске општине Костолац бити инвестиција.

„Тренутно се изводе радови у МЗ Булевар које смо и обишли, то је централна градска месна заједница и ове улице користе сви пожаревљани и бројни путници који долазе из других крајева нашег округа али и из читаве Србије, стога молим грађане да користе алтернативне путне правце како би се избегле саобраћајне гужве и апелујем на возаче да не паркирају своја возила у зони извођења радова.“ закључио је Николић.

 

Подели са другима: Facebook Twitter