Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одата пошта погинулим антифашистимаPay homage to fallen antifascists

Поводом 7. јула 1941. године, када је у Крупњу код Беле Цркве на вашару Жикица Јовановић – Шпанац убио два жандарма и тиме означио почетак народноослободилачке борбе и устанак против фашизма, крај спомен обележја на Чачалици у Пожаревцу положени су венци и одата пошта изгинулим родољубима у Другом светском рату.

Положили венце у име града Пожаревца

Положили венце у име града Пожаревца

Венце су положили: испред града Пожаревца градоначелник Пожаревца Миомир Илић и заменик председника Скупштине града Милић Јовановић, затим испред градског одбора СПС-а Душанка Кукољ и Слободан Јовић као представници Удружења потомака 1912/1920 и СУБНОРА. Драган Лазовић, председник ГО борачке организације у Пожаревцу, пригодним говором подсетио је на тренутак када је подигнут устанак 1941. године, да би потом минутом ћутања била одата је пошта свим изгинулим родољубима у борби за слободу.Поводом 7. јула 1941. године, када је у Крупњу код Беле Цркве на вашару Жикица Јовановић – Шпанац убио два жандарма и тиме означио почетак народноослободилачке борбе и устанак против фашизма, крај спомен обележја на Чачалици у Пожаревцу положени су венци и одата пошта изгинулим родољубима у Другом светском рату.

Положили венце у име града Пожаревца

Положили венце у име града Пожаревца

Венце су положили: испред града Пожаревца градоначелник Пожаревца Миомир Илић и заменик председника Скупштине града Милић Јовановић, затим испред градског одбора СПС-а Душанка Кукољ и Слободан Јовић као представници Удружења потомака 1912/1920 и СУБНОРА. Драган Лазовић, председник ГО борачке организације у Пожаревцу, пригодним говором подсетио је на тренутак када је подигнут устанак 1941. године, да би потом минутом ћутања била одата је пошта свим изгинулим родољубима у борби за слободу.