Почетак » Обавештења » О Граду
 

Одлука о додели награда и повеље Града Пожаревца

На основу чл. 3, 4. и 9. Одлуке о установљењу наградa, повеље и других јавних признања Града Пожаревца („Службени гласник Града Пожаревца“, бр. 4/19, 10/19, 13/19 и 33/20),

Одбор за додељивање награда и повеља Града Пожаревца, на седници од 14. јуна 2021. године, донео је

О Д Л У К У

о додели награда и повеље Града Пожаревца

I

Поводом Свете Тројице, празника Града Пожаревца и славе Пожаревца, Град Пожаревац додељује награду и повељу о награди, у нето износу од 58.800,00 динара и то:

  1. Бојатовић Ђорђију, привреднику, спортском раднику и хуманитарцу из Пожаревца;
  2. Бранковић Милошу, досадашњем председнику Планинарског клуба „Вукан“ из Пожаревца и
  3. Пауновић Предрагу, професору – дипл. музичком педагогу и композитору из Пожаревца.

II

Поводом Свете Тројице, празника Града Пожаревца и славе Пожаревца, Град Пожаревац додељујe повељу:

  1. Концерну „Бамби“ АД у Пожаревцу.

III

О реализацији ове одлуке стараће се Одељење за буџет и финансије Градске управе Града Пожаревца.

У Пожаревцу, 14. јуна 2021. године      Број 09-06-58/2021

ОДБОР ЗА ДОДЕЉИВАЊЕ НАГРАДА И ПОВЕЉА

ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

ПРЕДСЕДНИК ОДБОРА,

ГРАДОНАЧЕЛНИК

Саша Павловић, дипл. инж. електротехнике, с.р.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ОДЛУКЕ О НАГРАДАМА:

ПОВЕЉЕ О НАГРАДАМА:

 

  1. Бојатовић Ђорђије, привредник, спортски радник и хуманитарац из Пожаревца:

Као дугогодишњи директор фирме „Минел Еним“ у Смедереву, постигао је значајне резултате у раду, за шта је добио многа признања. Упоредо са привредним радом, значајан је спортски радник, више година на челу ФК „Млади радник“ у Пожаревцу. Такође је и значајан донатор у хуманитарном раду, чиме је дао значајан допринос у привреди, спорту и хуманитарном раду у Граду.

 

  1. Бранковић Милош, досадашњи председник Планинарског клуба „Вукан“ из Пожаревца:

Као председник Планинарског клуба „Вукан“ годинама постиже значајне резултате на локалном и републичком нивоу, чак и у време епидемије. Све традиционалне акције су уредно одржаване. Захваљујући својим активностима, Клуб има значајно место на мапи овог спорта у Србији, за шта је заслужан досадашњи председник Клуба, али и у промовисању здравог живота код грађана. Дао је значајан допринос у спорту у Граду.

 

  1. Пауновић Предраг, професор – дипл. музички педагог и композитор из Пожаревца:

Дипл. музички педагог и композитор, који ради као уредник у Центру за културу у Пожаревцу и власник је Музичког студија „Маестро“ у Пожаревцу, крајем прошле године је направио највећи хуманитарни подухват у историји нашег Града, манифестацију „Милион мелодија за живот“, који је осмислио, организовао и реализовао. 31.12.2020. године, у времену од 10,00 до 17,00 часова, извођачи и многи други учесници манифестације, њих око 100, изводили су програм и том приликом су скупљена значајна средства за лечење деце из Пожаревца од тешких болести. Град је помогао одржавању ове манифестације, која је била јединствен пример солидарности и хуманитарног рада. Значајне успехе постиже и у раду у Музичком студију „Маестро“ у Пожаревцу. Дао је значајан допринос у култури Града Пожаревца.

           

ПОВЕЉА:

 

  1. Концерн „Бамби“ АД у Пожаревцу:

Од 1967. када је почела са радом, компанија Бамби је жила куцавица града Пожаревца.

У производним погонима данас произведу 33,5 хиљада тона кекса. Годишња производња давне 1967. године је била нешто преко 150 тона сто значи да је Бамби заиста растао свих ових година. Лидери су на кондиторском тржишту, али да би ту остали настављају са развојом. Данас је актуелна инвестиција од 12 милона евра за изградњу нове производне линије за нашу Плазму и нови магацин. Магацин ће бити завршен већ у јулу, а у септембру пуштају у погон и производну линију. Потећи ће нова река плазме. Додатно, инвестиција од милон евра је резервисана за Р&Д развојни центар, који је у овој компанији зову Бамбијевом фабриком идеја. Јасно је да је нова историја Бамбија почела да се пише када је Бамби постао део Coca Cola HBC фамилије 2019. Иза Бамбија су три рекордне године од чега је у 2020. Остварен бруто промет од 100 милиона евра, а у Србију у свет из Пожаревца је отишло 30 милиона килограма робе.Дао је значајан допринос у привреди Града.

           

Подели са другима: Facebook Twitter