Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Održan Festival stripa

Udruženje „Kreativna oštrica“ organizovala je 1. Festival stripa i karikature u Požarevcu – „STRIKA FEST“ u saradnji sa GU Grada Požarevca i Centrom za kulturu Požarevac.

Osnivači ovog udruženja su Milena Vukotić, Petar Marinković i Danijel Panić, entuzijasti koji su do osnivanja „Kreativne oštrice“ učestvovali u brojnim projektima i manifestacijama humanitarnog karaktera koje su organizovane u Požarevcu, ali i drugim gradovima širom Srbije i regiona. Petar Marinković i Danijel Panić su požarevačkoj javnosti takođe poznati i kroz rad požarevačkog ska/punk benda „Čvrge“ .

Nadajući se da će svojom delatnošću znatno povećati broj kulturnih dešavanja u Požarevcu i okolini, osnivači udruženja „Kreativna oštrica“ su konkurisali za dodelu sredstava u oblasti kulture na konkursu koji je raspisala Gradska uprava Požarevca. Osmišljen je projekat 1. festivala stripa i karikature u Požarevcu, popularnije nazvan „Strika fest“, koji je ujedno i prvi projekat ovog udruženja. Festival je sadržao izložbu radova brojnih domaćih crtača stripa i karikature, izložbu izdanja izdavača stripova sa teritorije Republike Srbije, berzu stripova i radionicu stripa za sve zainteresovane posetioce.Najbolji radovi napravljeni tokom radionice stripa biće objavljeni u elektronskom biltenu udruženja “Kreativna oštrica”. Radionicu stripa sprovode crtači iz niškog udruženja “Čaj…odličan”!!!

Podeli sa drugima: Facebook Twitter