Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржан Фестивал стрипа

Удружење “Креативна оштрица” организовала је 1. Фестивал стрипа и карикатуре у Пожаревцу – “СТРИКА ФЕСТ” у сарадњи са ГУ Града Пожаревца и Центром за културу Пожаревац.

Оснивачи овог удружења су Милена Вукотић, Петар Маринковић и Данијел Панић, ентузијасти који су до оснивања “Креативне оштрице” учествовали у бројним пројектима и манифестацијама хуманитарног карактера које су организоване у Пожаревцу, али и другим градовима широм Србије и региона. Петар Маринковић и Данијел Панић су пожаревачкој јавности такође познати и кроз рад пожаревачког ска/пунк бенда “Чврге” .

Надајући се да ће својом делатношћу знатно повећати број културних дешавања у Пожаревцу и околини, оснивачи удружења “Креативна оштрица” су конкурисали за доделу средстава у области културе на конкурсу који је расписала Градска управа Пожаревца. Осмишљен је пројекат 1. фестивала стрипа и карикатуре у Пожаревцу, популарније назван “Стрика фест”, који је уједно и први пројекат овог удружења. Фестивал је садржао изложбу радова бројних домаћих цртача стрипа и карикатуре, изложбу издања издавача стрипова са територије Републике Србије, берзу стрипова и радионицу стрипа за све заинтересоване посетиоце.Најбољи радови направљени током радионице стрипа биће објављени у електронском билтену удружења “Креативна оштрица”. Радионицу стрипа спроводе цртачи из нишког удружења “Чај…одличан”!!!

Подели са другима: Facebook Twitter