Почетак » Актуелно
 

Одржан састанак културно-привредне делегације Међурегионалног координационог Савета међународног конгреса индустријалаца и предузетника из Русије и привредника из Пожаревца

Делегација из Руске федерације борави у Пожаревцу поводом Дана ослобођења од прошле недеље, након састанака са темом културе и туризма одржан је и састанак поводом могућности унапређења привредне сарадње између Града Пожаревца и Русије. Сарадња се очекује између приватних и организација из јавног сектора.

Гостима из Русије су представљени потенцијали Града Пожаревца али учешће су узеле и компаније које су чланице Регионалне привредне коморе али и Јавна предузећа, ПРИМ као и установе.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је отворио овај скуп и редставио руској делегацији привредне потенцијале Пожаревца и могућности инвестирања у овај град. Он је још истакао да му је изузетно драго што је у великом броју дошла делегација из Руске федерације и братског Града Волоколамск поводом обележавања 15. октобра Дана ослобођења Града Пожаревца у оба светска рата и да су на тај начин продубили сарадњу не само у погледу културе већ и у потенцијалној привредној сарадњи.

Надежда Кузина из културно-привредне делегације Међурегионалног координационог Савета међународног конгреса индустријалаца и предузетника из Русије, представила је ову организацију за коју је истакла да делује у више праваца у области привреде али и културе, економије, енергетике и других друштвених и привредних грана. Међурегионални координациони савет проширује сарању са земљама Блиског истока, Вијетнама и Ирака али очекује и још бољу сарадњу са Србијом а посебно Градом Пожаревцом који има шта да понуди Русији, она се посебно осврнула на богату културу, историју и туристичку понуду Пожаревца.

На овом састанку привредници из Пожаревца су представили своје делатности и могућности за сарадњу са Русијом.

Подели са другима: Facebook Twitter