Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржана 17. Републичка смотра фолклорних ансамбала села СрбијеHeld on 17 Republican festival of folk dance of Serbian villages

Најбољи „Моравац“ из Адрана

У селу Кличевцу надомак Пожаревца одржана је 17. по реду Републичка смотра фолклорних ансамбала села Србије а победник овогодишњег такмичења је Културно уметничко друштво „Моравац“ из села Адрана код Краљева. Покровитељ ове традиционалне манифестације био је град Пожаревац па је смотру отворио градиначелник Миомир Илић(на слици први здесна) указујући на велики културно уметнички као и образовни и педагошки значај и домете ове Смотре која уједињује старо и младо и читаве земље.

klicevac_02

Поред Златне плакете за фолклорце из Адрана, Сребрну плакету освојило је КУД „Вук Караџић“ из Бадњевца, општина Баточина, док је бронзана припала КУЂу „Војвода Пријезда  из Сталаћа у општини Ћићевац.

Надигравали су се фолклорни ансамбли са територије читаве Србије а организатори су посебну захвалност на помоћи и донацијама упутили Привредном друштву „ТЕ-КО Костолац“, ПД „Аутотранспорт“ и медијским спонзорима.

klicevac_01

Подели са другима: Facebook Twitter