Почетак » Актуелно
 

Одржана оснивачка Скупштина удружења директора предшколских установа Србије у Пожаревцу

На Скупштини је изабран управни и надзорни одбор као и председник Удружења директора предшколских установа Србије. 

Финкцију председника Удружења директора предшколских установа Србије обављаће Тања Лончар, директорка ПУ “Љубица Вребалов” Пожаревац.

Тања Лончар

Пре саме седнице Скупштине присутне је најпре поздравила директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Пожаревац Тања Лончар, која је истакла да се међусобним умрежавањем, повезивањем, учењем и усавршавањем, у потпуности може одговорити захтевима и обавезама менаџерства 21. века.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао да је ова установа понос града:

Бане Спасовић

“Када говоримо о Граду Пожаревцу и установи која је ваш данашњи домаћин, слободно могу рећи да резултати које је Предшколска установа “Љубица Вребалов” постизала у годинама иза нас, говоре о сјајном тимском раду града и вртића. Како су речи јефтине, али подаци егзактни, осликаћу ту добру сарадњу, мотивисану бригом за наше најмлађе суграђане, кроз неколико цифара. Током 2019. и претходне две године, локална самоуправа је из буџета издвојила 1.073.659.000,00 динара и то за плате, превоз, исплату јубиларних награда и отпремнина запослених, текуће трошкове функционисања установе, поправке и одржавања објеката и опреме у установи, трошкове набавке намирница за спремање хране и набавку дидактике.

Ове и претходне године, када говоримо о  капиталним инвестиционим улагањима у Предшколску установу „Љубица Вребалов“ уложили смо, између осталог 18.770.000,00 динара у санацију и адаптацију мокрих чворова и уређење дворишта објеката предшколске установе као и постављење столарије и уградња ламината у просторијама у којима бораве деца у износу од 2.570.000,00 динара. Реализовани су и пројекти адаптације кровова, санације и инсталације централног грејања у већини објеката у износу од 52 милиона динара и набавка намештаја за опремање два објекта установе у циљу унапређења услова боравка деце у износу од 3.400.000,00 динара. Проблем са децом која су била испод црте у установи, решавамо од ове године кроз јавно приватно партнерство субвенционисањем цене у приватним вртићима. Обратили смо нарочиту пажњу да услови за боравак у тим вртићима морају да буду као у ПУ „Љубица Вребалов“ или бољи.“

У оквиру ПУ „Љубица Вребалов“ ради 11 објеката са више од 2.000 деце, укупно 78 група целодневног боравка, 25 група припремног предшколског програма у граду и сеоским насељима и више од 300 запослених.

Подели са другима: Facebook Twitter