Почетак » Обавештења » О Граду
 

Одржана седница Градског већа

Градско веће Града Пожаревца на 13. седници усвојило је Предлог закључка којим се утврђује предлог Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Града Пожаревца за период јануар-септембар 2016. године, који је доставило Одељење за финансије и јавне набавке. Предлог извештаја о Извршењу Одлуке о будџету Града Пожаревца доставити ће се Скупштини Града Пожаревца на даљу надлежност.

На последњој седници Градског већа одлучено да родитељи беба рођених 1. октобра и касније са територије града Пожаревца добију бесплатна ауто седишта. Такође, на истој седници, донета је одлука да се додели више стипендија студентима него прошле године. Одлука везана за седишта за бебе, донета је на предлог Савета за безбедност саобраћаја на путевима на подручју града Пожаревца, а све у складу са Програмом коришћења средстава за финансирање унапређења безбебедности саобраћаја на подручју града за 2016. годину. У образложењу захтева Градском већу, између осталог, Савет за безбедност саобраћаја је навео податак да се у Пожаревцу према истраживањима, једно од три детета не превозе правилно, односно на безбедан начин. За потребе ове одлуке, град Пожаревац је обезбедио 90 седишта која бити додељена породиљама, које на дан рођења детета имају пребивалиште на територији Пожаревца. Осим тога, биће потребан доказ о поседовању аутомобила, односно саобраћајна дозвола родитеља). Спискове беба које имају право на овај поклон, састављаће Служба за послове матичара, месне канцеларије и бирачког списка, сваког првог и петнаестог у месецу. Седишта ће се додељивати на месечном нивоу.

На истој седници, дата је и сагласност на текст Конкурса за доделу стипендија студентима са територије града Пожаревца за школску 2016/17. годину. На основу тога, направљен је и списак дефицитарних занимања која ће се стипендирати према години студија и постигнутом успеху и то, за 50 студената основних студија и 10 мастер студената. Накнада стипендија остаје у висини од 10.000 месечно. Уместо досадашњих 50, ове године биће додељено 60 стипендија.Студенти који остваре ово право, накнаду ће добијати у периоду од десет месеци и то, од 1. октобра 2016. године до 30. јуна 2017., укључујући и септембар 2017. године.

Подели са другима: Facebook Twitter