Почетак » Актуелно
 

Одржана седница Извршног одбора НАЛЕД-а у Пожаревцу

Значај сарадње између НАЛЕД-а и локалне зајденице је видљив на процесу сертификације за повољно пословно окружење, које је потребно Пожаревцу. НАЛЕД има мисију да пословно окружење подигне на виши ниво. Циљ састанка је и унапређење пословног окружења у Пожаревцу и околини, али и добар пример за остале локалне јединице и општине.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је члан ИО НАЛЕД-а, је овом приликом изјавио да је у фокусу ове локалне самоуправе развој привреде и ставрање окружења за инвестирање и да су сви кораци који су предузети у претходном период управо усмерени ка томе да се повећа број запослених Пожаревљана.

Дејан Ђокић председник ИО НАЛЕД-а, је рекао, да је Пожаревац један од озбиљних ослонаца за развој овог региона и да су свесни колико има привредних субјеката који ослушкују оно што ради локална самоуправа и колико је то за њих битно. НАЛЕД већ дужи временски период ради са Пожаревцом и градоначелником на креирању бољег пословног окружења за сам град али да се и искуства одавде пресликају и у другим јединицама локалне самоуправе. Централна тема састанка је била дефинисање праваца развоја који би се унели у Сиву књигу где се налазе поруке упућене држави о предузимању одређених корака, у наредном период, у циљу развијања економије.

Подели са другима: Facebook Twitter