Почетак » Актуелно
 

Одржана седница комуналних предузећа Србије у Пожаревцу

Пожаревачко ЈКП “Комуналне службе” било је домаћин управном одбору Пословног удружења комуналних предузећа КОМДЕЛ.

На овој седници окупила су се комунална предузећа из читаве Србије.

Скуп је отворио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић следећим речима:

“Комунална предузећа су жила куцавица сваког града и да оно што прво грађани када устану ујутру и када пођу на посао виде су резултати тог рада, већ првог минута када се нађу на улицама нашег града и свих осталих локалних самоуправа. То је заправо први утисак сваког туристе или страног госта који дође у неки град, и да је рад комуналног предузећа на неки начин и огледало сваке локалне самоуправе, сваке средине. И то је онај први утисак који свако носи са собом и стиче заправо када дође у неки град.”

Он је још истакао да Град Пожаревац има добру сарадњу са ЈКП “Комунално службе” и да издваја значајна средства како из буџета, тако и из одређених буџетских фондова односно трансфера одређених средстава из фонда за екологију, таксе од рудника, нафте, које добија град Пожаревац.

Слободан Јовић директор ЈКП “Комуналне службе” се захвалио градоначелнику на лепим речима и додао је да је ово предузеће препознатљиво по термину изношења смећа и да свака улица зна време када се износи отпад. У овој фирми настоје да квалитет буде што бољи, јер опрема и људство које имају даје за право да остау овакви какви су данас, закључио је Јовић.

На седници управног одбора Пословног удружења комуналних предузећа представници ових фирми су разменили искуства и изнели проблеме и дилеме око примене прописа који битно утичу на пословање.

Подели са другима: Facebook Twitter