Početak » Aktuelno
 

Održana sednica republičkog Predsedništva sindikata komunalnih delatnosti u Požarevcu

Na sednici se govorilo o radu komunalnih službi, aktuelnim problemima, kao i daljim planovima i saradnji sa ciljem što boljeg položaja preduzeća, radnika i korisnika komunalnih usluga.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, istakao je ovom prilikom da grad ozbiljno shvata javna komunalna preduzeća i ceni radnike koji u njima rade:

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović

„Oni su žila kucavica i ovog i svakog drugog grada i bitni su za samo funkcionisanje i život. Ne umanjujem ni značaj radnika u drugim sektorima, ali zaista cenim radnike komunalnih delatnosti koji se svaki dan bore da građani imaju pijaću vodu, uređena parkirališta i da se odnosi smeće, kao i niz drugih delatnosti bez kojih grad ne bi mogao da funkcioniše. Grad Požarevac ima izuzetnu saradnju sa Republičkim sindikatom komunalaca. Podsetio bih da je grad Požarevac jedan od prvih koji je implementirao finansijsku pomoć radnicima komunalnih delatnosti. Što se tiče kolektivnih ugovora, tu smo na zaista visokom nivou, potpisani su kolektivni ugovori sa svim javnim preduzećima.“

Ovo je prva sednica da se u ovom sazivu održava van Beograda prosutne je ispred domaćina pozdravio predsednik sindikata požarevačkih komunalaca Boban Martinović:

Predsednik sindikata požarevačkih komunalaca, Boban Martinović

„Smatramo da moramo biti u dobrim odnosima sa svojim socijalnim partnerima rešavamo sva pitanja koja su aktuelna jer život ne može da stane. I ovom prilikom ćemo pokušati da otvorimo sve aktuelne teme na obostranu korist u cilju što boljeg položaja komunalnih preduzeća i radnika, a sve u cilju zadovoljenja potreba krajnjih korisnika, jer smo mi preduzeća koja rade u opštem interesu”.

Aleksandar Radojević, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije, rekao je da zaposleni obavljaju uslugu koja je iskorišćena svakodnevno u obimu koji je na zavidnom nivou:

Aleksandar Radojević, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije

„Stav prema komunalnoj delatnosti koji ima lokalna samouprava nije stav prema zaposlenima i preduzećima, već prema korisnicima komunalne usluge. Došli smo ovde jer je gradonačelnik Pavlović pokazao posvećenost građanima, a time i komunalnoj usluzi. Nama je želja i čast da prvo predsedništvo održimo ovde. Ne sumnjamo i znamo da lokalna samouprava ima jako dobar dijalog sa reprezentativnim sindikatima i da ulaže napore i energiju. Grad Požarevac može da bude primer saradnje. Nadamo se da će Požarevac biti prvi koji će usvojiti, posle Beograda, da se obeležava Dan komunalnih delatnosti sa nadom da ćemo za par godina napraviti međunarodni dan.“

Podeli sa drugima: Facebook Twitter