Почетак » Актуелно
 

Одржана седница републичког Председништва синдиката комуналних делатности у Пожаревцу

На седници се говорило о раду комуналних служби, актуелним проблемима, као и даљим плановима и сарадњи са циљем што бољег положаја предузећа, радника и корисника комуналних услуга.

Градоначелник Пожаревца, Саша Павловић, истакао је овом приликом да град озбиљно схвата јавна комунална предузећа и цени раднике који у њима раде:

Градоначелник Пожаревца, Саша Павловић

„Они су жила куцавица и овог и сваког другог града и битни су за само функционисање и живот. Не умањујем ни значај радника у другим секторима, али заиста ценим раднике комуналних делатности који се сваки дан боре да грађани имају пијаћу воду, уређена паркиралишта и да се односи смеће, као и низ других делатности без којих град не би могао да функционише. Град Пожаревац има изузетну сарадњу са Републичким синдикатом комуналаца. Подсетио бих да је град Пожаревац један од првих који је имплементирао финансијску помоћ радницима комуналних делатности. Што се тиче колективних уговора, ту смо на заиста високом нивоу, потписани су колективни уговори са свим јавним предузећима.“

Ово је прва седница да се у овом сазиву одржава ван Београда просутне је испред домаћина поздравио председник синдиката пожаревачких комуналаца Бобан Мартиновић:

Председник синдиката пожаревачких комуналаца, Бобан Мартиновић

„Сматрамо да морамо бити у добрим односима са својим социјалним партнерима решавамо сва питања која су актуелна јер живот не може да стане. И овом приликом ћемо покушати да отворимо све актуелне теме на обострану корист у циљу што бољег положаја комуналних предузећа и радника, а све у циљу задовољења потреба крајњих корисника, јер смо ми предузећа која раде у општем интересу”.

Александар Радојевић, председник Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије, рекао је да запослени обављају услугу која је искоришћена свакодневно у обиму који је на завидном нивоу:

Александар Радојевић, председник Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије

„Став према комуналној делатности који има локална самоуправа није став према запосленима и предузећима, већ према корисницима комуналне услуге. Дошли смо овде јер је градоначелник Павловић показао посвећеност грађанима, а тиме и комуналној услузи. Нама је жеља и част да прво председништво одржимо овде. Не сумњамо и знамо да локална самоуправа има јако добар дијалог са репрезентативним синдикатима и да улаже напоре и енергију. Град Пожаревац може да буде пример сарадње. Надамо се да ће Пожаревац бити први који ће усвојити, после Београда, да се обележава Дан комуналних делатности са надом да ћемо за пар година направити међународни дан.“

Подели са другима: Facebook Twitter