Почетак » Актуелно
 

Одржана седница Скупштине Града Пожаревца

Одборници СГ Пожаревца усвојили су извештај о полугодишњем извршењу буџета, Слободан Јовић изабран је за директора ЈКП “Комуналне службе”, разрешени су и именовани чланови Управних одбора установа, усвојени су извештаји о раду појединих  установа и градске управе.

Највише полемике са опозицијом и појединим одборницима СПС изазвала је тачка о извршењу буџета, у оквиру које је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић рекао да је много више урађено него што је приказано на папиру, затим је додао:

“Сви они које желе да виде, виде да се ради како у центру града тако и на периферији али и по свим селима на територији Града Пожаревца. Недавно смо обишли радове у местима која гравитирају ка коповима и тамо се инвестира 220 милиона динара у путну мрежу. Конкретно обишли смо Дрмно и Кличевац где се изводе радови у вредности око 70 милиона динара на асфалтирању, али то није само асфалтирање већ је у то урачуната и комплетна припрема па се тек онда асфалтира као и банкине и приступ домаћинствима исто као у граду. Чињеница је да ће у ове три године бити урађено километара путева колико није урађено у претходних 15 година пре нашег доласка на власт. Полугодишњи пресек служи да би се управо видело где су проблеми да ли је то у јавним набавкама, реализацији уговора или финансијском извршењу, сматрам да је овде проблем у финансијском извршењу и да извођачи радова раде добро, у случају да не раде добро по закону се даје негативна референца и онда више не могу учествовати у набавкама. Тренутно се изводе радови у Љубичеву вредности 70 милиона динара, на градском здању се изводе радови вредности преко 40 милиона динара и за сада није наплаћена ниједна привремена ситуација, много полемике је било око радова на фасади, само 4 месеца је трајала анализа материјала на згради како се не би дешавале ситуације као пре да после пола године годину дана отпада фасада. То је урађено по налогу министарства, затим прво је било речено да се ради репарација прозора па се одустало од тога па је речено да се раде нови прозори. Овакав случај није само за зграду начелства већ се то дешава и на другим локацијама. Извођачи радова једноставно немају довољно машина и радника да изводе свуда радове, али шта то значи да им не дозволимо да учествују у јавним набавкама и да се оне никада не реализују. Прича се како је некада било боље извршење буџета али није исто када се реализује 4 и 6 милијарди динара. Као што смо и рекли ради се плански након изградње фекалне и кишне канализације у појединим деловима града кренуће се са асфтирањем као што је ПП одред, Ратарска и Брежански пут, неће бити случај као пре да се асфалтира једне године па да се цепа улица да се постављају подземне инсталације па да се опет асфалтира. Напоменуо је још да се завршава обилазница ка Костолцу, затим да се свуда раде тоталне реконструкције саобраћајнице као што је урађено у Шумадијској улици, Косте Абрашевића и Кнез Милошев Венац, а да ће се тек видети када се уради ПП одред и Брежански пут. Наставиће се са улагањем у пољопривреду. Ради се на много поља као што је и здравство. Планирају се велика улагања у Дом здравља и за старо крило болнице а решиће се питање депоније и воде.“

Усвојене су и информација о упису ученика у основне и средње школе на територији Града Пожаревца као и информација о техничкој припремљености школа за 2018/2019. школску годину.

Подели са другима: Facebook Twitter