Почетак » Актуелно
 

Одржана свечана седница Градског штаба за ванредне ситуације Пожаревца

Данас је одржана свечана седница штаба за ванредне ситуације поводом, обележавања 1. марта Светског дана цивилне заштите.

На самом почетку седнице комадант штаба и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је о самом дану рекао :

„Светски дан цивилне заштите установљен је 1990. године одлуком Генералне скупштине ове међународне организације. Мишљења сам да је најближа дефиниција појма цивилне заштите то да је она организован одговор државе на опасности које угрожавају становништво, материјална добра и животну средину.“

Затим је господин Спасовић још додао:

„Град Пожаревац, уверен сам, најозбиљније је схватио потребу развоја цивилне заштите на свом подручју. Донета је Одлука о организацији и функционисању цивилне заштите и у оквиру те одлуке одређена су оспособљена правна лица од значаја за заштиту у спасавање на територији града. Пожаревац је у овој години определио средства за израду Процене угрожености и планове заштите и спасавања. Израда ове Процене ће нам у наредном периоду бити приоритет, с обзиром на важност документа који је полазна основа за многе активности у заштити и спасавању. На крају морам да похвалим и одличну сарадњу и координацију свих служби, како градских тако и републичких, које имају за циљ безбедност наших грађана и њихове али и друштвене имовине. Ипак, можда је ово управо најбољи дан да се сетимо да све те службе, поред адекватне опреме и средстава, чине првенствено људи, људи који и када скину униформу и заврше своју смену, такође су на располагању општем добру, спремни да помогну када затреба,“ закључио је Спасовић и још једном честитао свим грађанима и припадницима цивилне заштите 1. март, Међународни дан цивилне заштите.

Подели са другима: Facebook Twitter