Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Održana treća sednica Gradskog veća

U Požarevcu je održana treća sednica Gradskog veća na kojoj je prihvaćena većina izveštaja, informacija, predloga odluka i rešenja značajnih za svakodnevni život građana. Po završetku sednice, održan je sastanak Organizacionog odbora 49. Ljubičevskih konjičkih igara. O najvažnijim temama na Veću i zaključcima Organizacionog odbora LjKI, javnost je putem konferencije za medije, upoznao gradonačelnik Miomir Ilić.

Na sednici su razmatrani i usvojeni kolektivni ugovori u JP „Toplifikacija“ i JKP „Komunalne službe“. Ugovore su proteklog petka, podpisali gradonačelnik i predstavnici sindikata ovih javnih preduzeća.

Članovi Veća prihvatili su izveštaj Veterinarskog – specijalističkog instituta „Požarevac“ za drugi kvartal, o dobijenim rezultatima kontrole namernica životinjskog porekla na pijacama u Požarevcu i Kostolcu.

U izveštaju se konstatuje da je više od 98 odsto kontrolisanih životnih namernica u Požarevcu i Kostolcu, ispravno, rekao je Ilić.

Na predlog gradonačelnika, Veće je usvojilo izmene i dopune Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u požarevačkoj Gradskoj upravi. Izmene se u prvom redu odnose na broj pomočnika gradonačelnika. Naime, gradonačelnik ima pravo da, saglasno zakonu o lokalnoj samoupravi izabere do pet svojih pomoćnika.

– Saglasno uslovima i ekonomskim mogučnostima, ja sam smatrao da su dovoljna samo dva pomoćnika, od kojih jedan već zadužen za oblast urbanizma. Tri sistematizovana radna mesta, neće se popunjavati. Ukoliko se pojavi potreba za angažovanjem dodatnog broja radnika, uposlićemo savetnike putem ugovora na određeno vreme, rekao je Ilić.

Članovi Veća odbili su zahtev prodavaca buvlje pijace za preseljenje sa Dragovačkog na Lučički put. Gradonačelnik je najavio da će se sadašnja lokacija na kojoj se nalazi buvljak, komunalno opremiti.

Veće je prihvatilo inicijativu Odeljenja za imovinsko-pravne, komunalne poslove i saobraćaj za regulisanje uslova koriščenja površin ejavne namene za postojeće postavljene manjih montažnih objekata privremenog karaktera. Naime, Ilić je najavio donošenje pravilnika, kojim će biti regulisano postavljanje manjih montažnih objekata na definisanim lokacijama grada. Vlasnicima kioska koji su izmirili svoje obaveze, ugovori koji istiću krajem ovog meseca, biće produženi do kraja ove godine.

– Ovi poslovi, prvobitno su bili povereni Javnom preduzeću Direkcija za izgradnju, a zatim pre dve godine, ustupljeni su Gradskoj upravi. Međutim, zbog pojave određenih manjkavosti, zarad čega je potrebno donošenje novog akta, poslovi će ponovo biti povereni Direkciji za izgradnju. Gradsko veće donelo je odluku da se donese pravilnk, kojim će,nakon izjašnjavanja odbornika u Skupštini grada,biti definisane lokacije za postavljanje montažnih objekata privremenog karaktera, naglasio je gradonačelnik.

Gradsko veće je na prošlonedeljnom zasedanju usvojilo zahtev beogradskog Privrednog društva za trgovinu na veliko i malo“Futura plus“, za izmeštanje kioska u centru grada u Požarevcu. Kiosk koji se trenutno nalazi ispred zgrade nekadašnje apoteke Kuzmanović, najverovatnije će biti izmešten kod hotela „Dunav“.

Povodom zasedanja Organizacionog odbora 49. LjKI, gradonačelnik je obavestio da će se 2 ili 3 avgusta utvrditi konačan program ovogodišnjih Igara koje će angažovati približno isti iznos finansijskih sredstava kao i prošlogodišnja manifestacija. Celokupna organizacija uklopiće se u sumu od 20.000.000 do 21.000.000 dinara. Za Ljubičevske konjičke igre očekuje nas i jesno iznenađenje „povratak“ na Ljubičevsku lagunu čijih se, „Ljubičevskih noće“ pored Morave, i danas živo sećaju vremešni Požarevljani. Organizatori igara smatrali su dobrim predlogom Moto kluba „Vatreni“ i prihvatili njihov zahtev da na Ljubičevsku lagunu dovedu JU Grupu da održi koncert.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter