Početak » Aktuelno
 

Održana završna konferencija u okviru Projekta „Bezbednosni program za mlade“ – uvođenje programa za bezbednost mladih u Braničevskom okrugu i održivost uspostavljanja programa

Ovaj projekat je realizovan od strane Udruženja građana „Šansa“, a finansijski je podržan od strane Misije OEBS-a u Republici Srbiji.

Cilj projekta je podizanje svesti mladih o bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama kao i stvaranje zdrave bezbednosne kulture kod mladih kroz uvođenje kontinuiranih usluga i preventivnih programa, sprovođenje socijalne rehabilitacije i reintegracije mladih koji su počinioci krivičnih dela i prekršaja na teritoriji Braničevskog okruga.

Na završnoj konferenciji učestvovali su član Gradskog veća zadužen za kulturu i NVO Dejan Krstić, predstavnici policijske uprave, obrazovno-školskih i zdravstenih institucija, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, udurženja građana i đačkih parlamenata srednjih škola sa teritorije Grada Požarevca i Braničevskog okruga.

Ovom prilikom su prisutnima predstavljeni rezultati ostvareni na projektu kao i najznačajniji nalazi koji se tiču problematike kod mladih, bezbednosni rizici i pretnje kao i mogućnosti unapređenja bezbednosne situacije.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter