Почетак » Актуелно
 

Одржано предавање на тему “Подстицање рекреативног спорта код младих”

У Економско-трговинској школи у Пожаревцу одржано је предавање на тему “Подстицање рекреативног спорта код младих”, у организацији Савета за равноправност полова Скупштине града Пожаревца и Спортско рекреативне асоцијације Пожаревца.

Према речима Марије Јовановић, заменице председнице Савета за равноправност полова, акција ће се спроводити у свим средњим школама на територији града Пожаревца, а касније ако буде исказано интересовање и у основнм школама, одазваће се и њиховом позиву. Она је још додала да је ово почетак акције, која је у програму активности Савета за равноправност полова.

Бане Дмитровић и Марија Јовановић

Бане Дмитровић, председник Спортско рекреативне асоцијације, ђацима ове школе одржао је предавање мотивационог карактера са циљем да промовише здрав животни стил у свим сегментима од физичке активности до здраве исхране. Дмитровић је још истакао да су млади све неактивнији и да су животни стилови све декадентнији, а да смо ми као одговорно друштво нашли за сврсисходно да се укључимо и дамо један активан приступ решавању тог проблема кроз едукацију младих, конкретно кроз ова предавања.

Подели са другима: Facebook Twitter