Почетак » Актуелно
 

Отворен Авантура парк у Љубичеву

Авантура парк је предвиђен за децу од 5 до 12 година уз присуство одраслих. Ту су 32 платформе, 29 препрека и исто толико табли, 3 љуљашке, разни мостићи. Елементи који ће бити уграђени у забавни Авантура парк максималне су висине до 50 центиметара.

Иначе вредност инвестиције износи 2.168.000 динара са ПДВ-ом, извођач радова је била фирма Уна брвнара из Руме.

Авантура парк је отворио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је овом приликом изјавио да је град системски приступио адаптацији, реконструкцији као и изградњи нових садржаја у ергели Љубичево.

Спасовић је напоменуо да ће се ускоро приступити радовима на изградњи лавиринта, који ће се простирати на 2,2 ha, који ће бити највећи на Балкану.

Такође почеће и радови на завршетку трим стазе у дужини од 350 метара. Он је још додао да ово градско руководство извршава оно што обећа за разлику од претходних. Ми морамо све наше туристичке садржаје у граду да оплеменимо, а овај Авантура парк је један од тих начина.

Родитељи могу да дођу са децом у природу и да проведу једно квалитетно време, закључио је Спасовић.

Светлана Милутиновић помоћник градоначелника задужена за урбанизам и идејни творац Авантура парка је рекла да овај парк предвиђен за децу до 12 година уз присуство родитеља и јако је користан за моторику. Има 29 различитих препреки и 32 платформе, а за прелазак целог Авантура парка биће потребно око 10 минута. Јако је важно да се поштују прописи и да се само деца играју.

Милутиновићева је још најавила завршетак теретане на отвореном која ће бити постављена код трим стазе у току августа месеца.

 

 

 

 

Подели са другима: Facebook Twitter