Početak » Aktuelno
 

Otvoren Sajam zapošljavanja u Požarevcu

Na Sajmu zapošljavanja učestvovalo je 26 poslodavaca sa iskazanim kadrovskim potrebama za 145 slobodnih radnih mesta, od čega je 12 za osobe sa invaliditetom.

Otvaranju sajma su prisustvovali član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Jakovljević i zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović, koji je otvorio ovogodišnji Sajam zapošljavanja.

Dragan Jakovljević

Član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Jakovljević je istakao da je saradnja između lokalne samouprave i NSZ odlična, što je rezultiralo većom ponudom radnih mesta.

Saša Pavlović

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom rekao da se svi u gradu trude da stvore ambijent da se investitori u što većem broju odluče da svoj posao prenesu ili započnu u našem gradu, i donesu zaposlenje. Takođe, odlučili smo se da na tom putu postavimo i neke prepreke za one koji nemaju na umu dugoročno bavljenje biznisom, već samo žele brzu zaradu i subvencije države ili grada. To je razlog što nemamo više proizvodnje i realizovanih investicija, ali nam je oduvek bio, jeste i biće prvi prioritet pri dolasku investitora, zaštita radnika i njihovih prava. Saradnja između lokalne samouprave i NSZ je do sada bila izuzetno intenzivna i uključivala je, između ostalog, i zajedničko konkurisanje nadležnom Ministarstvu za sufinansiranje mera aktivne politike zapošljavanja. Idući korak dalje, Požarevac je prošle godine samostalno izdvojio sredstva za sprovođenje javnih radova u gradu Požarevcu i Gradskoj Opštini Kostolac. Sa 10 miliona dinara koliko je izdvojeno finansirano je 7 projekata i radno angažovano 60 lica sa evidencije u Požarevcu i Kostolcu. Ove godine grad Požarevac nije smanjivao tu sumu i sa ovim sredstvima je planirana realizacija javnih radova i stručne prakse koja će pomoći mladim ljudima da steknu radnog iskustva u struci.

Sonja Mirić Mladenović

Nude se poslovi za lica različitih obrazovnih profila i svih stepena obrazovanja, a najveće potrebe su za zapošljavanjem vozača B, C, D i E kategorije, prodavaca u maloprodaji i na terenu, pomoćnih građevinskih radnika, stolara, pekara, bankarskih tehničara. U nešto manjem broju poslodavci su iskazali potrebe za frizerima, mašinskim tehničarima, građevinskim tehničarima, turističkim tehničarima, bravarima, zavarivačima, vulkanizerima, tapetarima.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter