Почетак » Актуелно
 

Отворен Сајам запошљавања у Пожаревцу

На Сајму запошљавања учествовало је 26 послодаваца са исказаним кадровским потребама за 145 слободних радних места, од чега је 12 за особе са инвалидитетом.

Отварању сајма су присуствовали члан Управног одбора Националне службе за запошљавање Драган Јаковљевић и заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић, који је отворио овогодишњи Сајам запошљавања.

Драган Јаковљевић

Члан Управног одбора Националне службе за запошљавање Драган Јаковљевић је истакао да је сарадња између локалне самоуправе и НСЗ одлична, што је резултирало већом понудом радних места.

Саша Павловић

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом рекао да се сви у граду труде да створе амбијент да се инвеститори у што већем броју одлуче да свој посао пренесу или започну у нашем граду, и донесу запослење. Такође, одлучили смо се да на том путу поставимо и неке препреке за оне који немају на уму дугорочно бављење бизнисом, већ само желе брзу зараду и субвенције државе или града. То је разлог што немамо више производњe и реализованих инвестиција, али нам је одувек био, јесте и биће први приоритет при доласку инвеститора, заштита радника и њихових права. Сарадња између локалне самоуправе и НСЗ је до сада била изузетно интензивна и укључивала је, између осталог, и заједничко конкурисање надлежном Министарству за суфинансирање мера активне политике запошљавања. Идући корак даље, Пожаревац је прошле године самостално издвојио средства за спровођење јавних радова у граду Пожаревцу и Градској Општини Костолац. Са 10 милиона динара колико је издвојено финансирано је 7 пројеката и радно ангажовано 60 лица са евиденције у Пожаревцу и Костолцу. Ове године град Пожаревац није смањивао ту суму и са овим средствима је планирана реализација јавних радова и стручне праксе која ће помоћи младим људима да стекну радног искуства у струци.

Соња Мирић Младеновић

Нуде се послови за лица различитих образовних профила и свих степена образовања, а највеће потребе су за запошљавањем возача Б, Ц, Д и Е категорије, продаваца у малопродаји и на терену, помоћних грађевинских радника, столара, пекара, банкарских техничара. У нешто мањем броју послодавци су исказали потребе за фризерима, машинским техничарима, грађевинским техничарима, туристичким техничарима, браварима, заваривачима, вулканизерима, тапетарима.

Подели са другима: Facebook Twitter