Početak » Aktuelno
 

Otvoren Sajam zapošljavanja u Požarevcu

Učešće na sajmu uzelo je 25 poslodavaca sa iskazanim kadrovskim potrebama za 160 slobodnih radnih mesta. Uglavnom su to nekvalifikovani radnici, pomoćni građevinski radnici, stolari, prodavci, bravari, diplomirani hidrograđevinski inženjer…

Sonja Mirić

Na sajmu prisutnima se obratila direktorka Filijale Požarevac NSZZ, Sonja Mirić, a otvorio je gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović.

Bane Spasović

Gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom rekao da grad nikada nije bio aktivniji po pitanju otvaranja novih radnih mesta, sutra se otvara ritejl park „Stop šop“ gde je posao našlo oko 300 ljudi, u kompaniji koja se bavi tekstilom iz Turske „Ringelsan“ posao će u narednom periodu naći 300 ljudi a do kraja godine imaće 800 radnika. Spasović je još dodao da se na ovaj način ispunjava jedan deo predizbornih obećanja. Lokalna vlast će u toku svog mandata raditi na otvaranju još radnih mesta i omogućavanja povoljnih uslova za sve zainteresovane investitore kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Neda Milanović

Pored prisustva na sajmu, Neda Milanović iz Sektora podrške zapošljavanju u NSZZ obišla je i fabriku tekstila „Ringelsan“ doo, poslodavca koji je podneo zahtev za obuku za 150 lica za krojenje i šivenje u prvoj fazi. Ona je istakla da je zadovoljna kakva se politika za zapošljavanje sprovodi u Požarevcu i ocenila je da je saradnja sa gradom dobra i da će do kraja godine 800 lica naći posao u „Ringelsanu“.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter