Почетак » Актуелно
 

Отворен Сајам запошљавања у Пожаревцу

Учешће на сајму узело је 25 послодаваца са исказаним кадровским потребама за 160 слободних радних места. Углавном су то неквалификовани радници, помоћни грађевински радници, столари, продавци, бравари, дипломирани хидрограђевински инжењер…

Соња Мирић

На сајму присутнима се обратила директорка Филијале Пожаревац НСЗЗ, Соња Мирић, а отворио је градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић.

Бане Спасовић

Градоначелник Бане Спасовић је овом приликом рекао да град никада није био активнији по питању отварања нових радних места, сутра се отвара ритејл парк „Стоп шоп“ где је посао нашло око 300 људи, у компанији која се бави текстилом из Турске „Рингелсан“ посао ће у наредном периоду наћи 300 људи а до краја године имаће 800 радника. Спасовић је још додао да се на овај начин испуњава један део предизборних обећања. Локална власт ће у току свог мандата радити на отварању још радних места и омогућавања повољних услова за све заинтересоване инвеститоре како из земље тако и из иностранства.

Неда Милановић

Поред присуства на сајму, Неда Милановић из Сектора подршке запошљавању у НСЗЗ обишла је и фабрику текстила „Рингелсан“ доо, послодавца који је поднео захтев за обуку за 150 лица за кројење и шивење у првој фази. Она је истакла да је задовољна каква се политика за запошљавање спроводи у Пожаревцу и оценила је да је сарадња са градом добра и да ће до краја године 800 лица наћи посао у „Рингелсану“.

Подели са другима: Facebook Twitter