Почетак » Актуелно » Култура
 

Отворена изложба посвећена Милутину Миланковићу

Поводом обележавања Дана државности Републике Србије – Сретења, у галерији на Старом Корзоу отворена јеизложба посвећена чувеном српском научнику Милутину Миланковићу.

Изложбу је отворио председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић.

Милутин Станковић

Намера Савеза друштава инжењера и техничара Пожаревца, једног од организатора изложбе, по речима Милутина Станковића, председника Савеза, јесте да драгуљу из правног домена приближи драгуљ из домена науке – Милутина Миланковића.

Славко Максимовић

Славко Максимовић, председник Удружења „Милутин Миланковић“, представио је Милутина као члана велике тројке научне елите нашег народа, која је мењала свет.

Изложбу је отворио председник пожаревачког парламента Бојан Илић који јерекао да Милутин Миланковић припада читавом свету а не само Србији:

Бојан Илић

”Милутин Миланковић припада читавом свету јер је својим научним достигнућима он читав свет и задужио. Нама је послао поруку да иза великих људи увек стоји и велики рад, жеља за сталним усавршавањем и радозналост. Импресивна је биографија Милутина Миланковића у којој се види да су његова интересовања била и изазови у грађевинарству, али и клима на суседним планетама, као и многе ствари између. Свима њима је заједничко то што су биле у служби откривања тајни науке, и служења човеку и његовим потребама. Овом изложбом обележавамо и Дан државности Србије, јер је држава јака и моћна онолико колико негује и поштује своје највеће умове.”

Изложба је постављена до 6. марта.

Подели са другима: Facebook Twitter