Почетак » Актуелно
 

Отворена реконструисана фискултурна сала у Техничкој школи у Костолцу

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и директор Техничке школе Горан Несторовић отворили су реновирану фискултурну салу у овој образовној установи.

Замењена је подна подлога у фискултурној сали Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу, вредност је 2.378.640 динара са ПДВ-ом.  Паркет је рађен по важећем ФИБА сертификату ЛЕВЕЛ 1. Цео износ је финансирао Град Пожаревац. 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом рекао да је локална самоуправа за техничку школу издвојила 5 милиона динара за инвестиције. Поред фискултурне сале у претходној години урађен је систем за заштиту од пожара, у вредности од 2.330.000 динара и урађена су улазна врата у радионици школе вредности око 500.000 динара. Спасовић је подсетио да град издваја око 100 милиона динара годишње за основне и средње школе и предшколску установу, затим је још додао:

Бане Спасовић

„Град ће и даље обезбеђивати из буџета довољно средстава за инвестиције у школама и развој образовних установа. Када су директори добри менаџери није тешко препознати потребе и обезбедити средства. Осим средстава из буџета у Техничкој школи је и од сопствених средстава улагано тако да је у оквиру сале за физичко васпитање опремљена теретана. Из разговора са, председником Градске општине Костолац Серџом Крстаноским закључили смо  да би требало да обезбедимо средства за једну вредну инвестицију којом ће се обезбедитити енергетска ефикасност објекта. У наредној буџетској години обезбедићемо средства да се уради изолација и тада би око 80 одсто објекта било реконструисано адаптирано, а остали би неки мањи захвати.“

Директор школе Горан Несторовић се захвалио локалној самоуправи на великој помоћи коју пружа из године у године. Он је још додао:

Горан Несторовић

„Ово је први пут да се мења под у фискултурној сали од 1982. године. У склопу фискултурне сале у години Јубилеја (10 година од почетка рада Дома ученика)  направљена је теретана за ученике Дома, која је опремљена по највишим стандардима.“ 

Подели са другима: Facebook Twitter