Početak » Aktuelno
 

Otvorena rekonstruisana fiskulturna sala u Tehničkoj školi u Kostolcu

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i direktor Tehničke škole Goran Nestorović otvorili su renoviranu fiskulturnu salu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Zamenjena je podna podloga u fiskulturnoj sali Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu, vrednost je 2.378.640 dinara sa PDV-om.  Parket je rađen po važećem FIBA sertifikatu LEVEL 1. Ceo iznos je finansirao Grad Požarevac. 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom rekao da je lokalna samouprava za tehničku školu izdvojila 5 miliona dinara za investicije. Pored fiskulturne sale u prethodnoj godini urađen je sistem za zaštitu od požara, u vrednosti od 2.330.000 dinara i urađena su ulazna vrata u radionici škole vrednosti oko 500.000 dinara. Spasović je podsetio da grad izdvaja oko 100 miliona dinara godišnje za osnovne i srednje škole i predškolsku ustanovu, zatim je još dodao:

Bane Spasović

„Grad će i dalje obezbeđivati iz budžeta dovoljno sredstava za investicije u školama i razvoj obrazovnih ustanova. Kada su direktori dobri menadžeri nije teško prepoznati potrebe i obezbediti sredstva. Osim sredstava iz budžeta u Tehničkoj školi je i od sopstvenih sredstava ulagano tako da je u okviru sale za fizičko vaspitanje opremljena teretana. Iz razgovora sa, predsednikom Gradske opštine Kostolac Serdžom Krstanoskim zaključili smo  da bi trebalo da obezbedimo sredstva za jednu vrednu investiciju kojom će se obezbedititi energetska efikasnost objekta. U narednoj budžetskoj godini obezbedićemo sredstva da se uradi izolacija i tada bi oko 80 odsto objekta bilo rekonstruisano adaptirano, a ostali bi neki manji zahvati.“

Direktor škole Goran Nestorović se zahvalio lokalnoj samoupravi na velikoj pomoći koju pruža iz godine u godine. On je još dodao:

Goran Nestorović

„Ovo je prvi put da se menja pod u fiskulturnoj sali od 1982. godine. U sklopu fiskulturne sale u godini Jubileja (10 godina od početka rada Doma učenika)  napravljena je teretana za učenike Doma, koja je opremljena po najvišim standardima.“ 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter