Почетак » Актуелно
 

Отворене Спортске игре младих

Спортске игре младих у Пожаревцу отворио је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је овом приликом истакао да му је као градоначелнику Пожаревца велико задовољство да у име свих грађана пожелим добродошлицу Спортским играма младих, којима смо и ове године један од поносних домаћина.

Бане Спасовић

“Ове године, заједно са вама и са Министарством просвете, науке и технолошког развоја снажно учествујемо у борби за заштиту деце и младих од насиља како би сви заједно развили позитиван систем вредности у Србији. Такмичарски дан пред нама, сигуран сам, показаће да су млади Пожаревљани прави спортисти који пружају руку противнику без обзира да ли славе у победи или тугују у поразу. Поштовани пријатељи, са највећим задовољством проглашавам Спортске игре младих – ОТВОРЕНИМ.”

Овом приликом Ивана Јовановић председник Спортских игара младих Србије, уручила је градоначелнику Банету Спасовићу златну медаљу за учествовање у овој организацији. Након тога су заједно упалили пламен Спортских игара младих.

У Спортским играма младих учествују све Основне школе са територије Града Пожаревца.

Циљ Спортских игара младих Србије је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције.

У духу ширења Игара, развоја сарадње и добрих односа у региону пример подршке и одличне сарадње имамо и у Републици Србији, где је Влада Републике Србије од 2014. године и господин Александар Вучић постао високи покровитељ пројекта Игара.

У 2018. години КАРАВАН РАДОСТИ И ПРИЈАТЕЉСТВА СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ одржаће се у 20 градова на територији Републике Србије.

Подели са другима: Facebook Twitter