Почетак » Актуелно
 

Почела друга фаза озакоњења објеката

У циљу ефикаснијег спровођења друге фазе озакоњења данас је помоћница министра у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Даринка Ђуран одржала састанак са начелником Браничевског округа Александром Ђокићем.

Ђуран је рекла да се приликом доношења решења морају поштовати квоте које су раније одређене, односно 40 инспекцијских решења дневно и 30 решења о озакоњењу месечно, по запосленом на овим пословима.

Како је Ђуран рекла да је, уз помоћ локалних самоуправа, до сада на територији Републике Србије пописано милион и 600 хиљада незаконито изграђених објеката, а процене су да у Србији постоји око 2 милиона и 200 хиљада незаконито изграђених објеката.

Рок за озакоњење свих незаконито изграђени објеката, је три године.

Србија ће после 30 година добити базу нелегално изграђених објеката, која ће бити доступна за 10 до 15 дана. База ће садржати прецизне податке о структури и намени објеката, односно да ли се ради о стамбеним и породичним или о производним и комерцијалним објектима.

Александар Дјокић, начелник Браничевског округа, изнео је податке за Браничевски округ. Како је рекао, до сада је пописано око 80 хиљада објеката, донето је око 2000 решења о озакоњењу и 6500 решења о рушењу. Наплаћено је 17,5 милиона динара.

Локалне самоуправе ће на основу легализације објеката моћи да остваре знатне приходе које ће моћи да улажу у даљи развој инфраструктуре.

Подели са другима: Facebook Twitter