Почетак » Актуелно » О Граду
 

Почела подела хигијенских пакета за кориснике услуге Народне кухиње

Град Пожаревац у сарадњи са Црвеним крстом и волонтерима почео је расподелу хигијенских пакета за кориснике Народне кухиње, реч је о 900 лица односно преко 300 породица.

Данас је распоређенео 350 пакета на адресе корисника Народне кухиње а хигијенска средства су обезбеђена за наредна два месеца. У хигијенским пакетима се налазе прашак за веш, шампони, сапуни, тоалетни папир, течност за судове, пасте за зубе… све оно што је неопходно једном домаћинству за одржавање хигијене.

Градоначелник Града Пожаревца и комадант Штаба за ванредне ситуације Бане Спасовић рекао је, да је за поред поменутих корисника Народне кухиње, обезбеђен овакав хигијенски пакет али и ланч пакет за социјално угрожене грађане са комплетне територије града Пожаревца који нису корисници услуге Народне кухиње. Реч је о 350 лица и за њих је обезбеђен овај вид помоћи за наредна два месеца. У ланч пакету се налази брашно, шећер, со, уље, тестенине и друге животне намирнице. Расподела ланч и хигијенских пакета за ове категорије креће сутра. Штаб за ванредне ситуације разматра још видова помоћи за још неке категорије али о томе ће благовремено јавност бити обавештена.

Спасовић је још једном апеловао на лица преко 65 година да остану кући и поштују мере самоизолације, као и да користе бројеве телефона Call центра, преко којих градски волонтери, који раде по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, могу да им изађу у сусрет за сваки њихов захтев. Град има око 200 волонтера који су поремљени за теренски рад, возила је обезбедила Градска управа, мада они користе и своја лична возила.

Бројеви телефона Call центра:
за територију Града Пожаревца: 061/1738169; 061/1705907 и 061/6571451
за територију Градске општине Костолац: 061/1738185

Подели са другима: Facebook Twitter