Почетак » Актуелно
 

Подељено 50 ауто седишта за бебе

 

У пожаревачком Градском здању данас је уручено 50 беби седишта за децу која су рођена од 1. октобра 2016. Ово је иначе друга додела ауто седишта за бебе. Акција ће бити настављена и у овој години и она ће се спроводити бар једном у два месеца, средства за ове намене су издвојена од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје на територији Града Пожаревца. Скуп је данас одржан у организацији Савета за безбедност саобраћаја Града Пожаревца а присуствовали су председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, члан Градског већа Града Пожаревца Драган Костић и председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Станојевић.

Присутне родитеље поздравио је председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, који је у свом обраћању истакао да му је изузетно драго што присуствује оваквом догађају и најавио је да ће локална самоуправа наставити да помаже родитеље колико год може и у будућем периоду, и изразио је наду да ће Град делити све више седишта.

Драган Станојевић председник Савета за безбедност саобраћаја Града Пожаревца, рекао је да се 30 одсто средстава од наплаћених саобраћајних прекршаја даје локалној самоуправи за унапређење безбедности у саобраћају. Савет издваја средства за хоризонталну и вертикалну сигнализацију, унапређење безбедности деце код школа, израду пројеката за бициклистичке и пешачке стазе, ауто седишта за бебе и још многе друге промотивне активности. Станојевић је још замолио родитеље да добијена седишта правилно користе.

Седишта су овом приликом поделили председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, члан Градског већа Града Пожаревца Драган Костић и председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Станојевић. Занимљив је податак да је од 50 беба било и два пара близанаца који су добили своје седиште.

Подели са другима: Facebook Twitter