Početak » Aktuelno
 

Podeljeno 50 auto sedišta za bebe

 

U požarevačkom Gradskom zdanju danas je uručeno 50 bebi sedišta za decu koja su rođena od 1. oktobra 2016. Ovo je inače druga dodela auto sedišta za bebe. Akcija će biti nastavljena i u ovoj godini i ona će se sprovoditi bar jednom u dva meseca, sredstva za ove namene su izdvojena od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji Grada Požarevca. Skup je danas održan u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca a prisustvovali su predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, član Gradskog veća Grada Požarevca Dragan Kostić i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević.

Prisutne roditelje pozdravio je predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, koji je u svom obraćanju istakao da mu je izuzetno drago što prisustvuje ovakvom događaju i najavio je da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže roditelje koliko god može i u budućem periodu, i izrazio je nadu da će Grad deliti sve više sedišta.

Dragan Stanojević predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca, rekao je da se 30 odsto sredstava od naplaćenih saobraćajnih prekršaja daje lokalnoj samoupravi za unapređenje bezbednosti u saobraćaju. Savet izdvaja sredstva za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, unapređenje bezbednosti dece kod škola, izradu projekata za biciklističke i pešačke staze, auto sedišta za bebe i još mnoge druge promotivne aktivnosti. Stanojević je još zamolio roditelje da dobijena sedišta pravilno koriste.

Sedišta su ovom prilikom podelili predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, član Gradskog veća Grada Požarevca Dragan Kostić i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević. Zanimljiv je podatak da je od 50 beba bilo i dva para blizanaca koji su dobili svoje sedište.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter