Почетак » Актуелно
 

Пољопривредна школа прославила 147. рођендан

Како је истакао директор школе Видоје Вукашиновић за ових 147 година много рада и труда је уложено да би школа била на овом нивоу на ком је данас.
Он је навео да је школа учесник бројних пројеката који нису оријентисани само на пољопривреду, већ и на развијање вредности солидарности, поштовање другог и толеранције.

Испред Града Пожаревца на академији се обратио председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић. Који је у свом говору истакао следеће:

Бојан Илић

„Инспирисани студиозним радом и сјајним резултатима ове школе, град последњих година и делима показује да му је улагање у пољопривреду важно, тако да смо за спровођење мера подршке пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Пожаревца за 2019. годину издвојили преко 30 милиона динара, а наредни циљ нам је да достигнемо удео одвајања за ове сврхе у висини од 5 посто градског буџета. Схватили смо, и то спровели, да се мора више улагати у атарске путеве, заштиту од елементарних непогода, субвенције, али понајвише у технолошка достигнућа и пољомеханизацију и само том синергијом, на челу са овом школом, можемо очекивати још боље резултате у области пољопривреде. Да би се то десило, Град Пожаревац је свестан да са овом али и осталим образовним установама мора заједно трчати до циља. Како би добили стручан кадар град мора улагати у њих и ту имамо резултате на које смо посебно поносни. У Пољопривредну школу је током 2017. године уложено око 2.5 милиона динара како би се уредила инфраструктура објекта практичне наставе а такође исте године спровели смо и капитално инвестиционо улагање на адаптацији, реконструкцији и доградњи пекаре у школском дворишту укупне вредности 8.214.677,59 дин. Инвестициони период планиран за Пољопривредну школу са домом ученика „Соња Маринковић“ за период 2020-2022. година је веома амбициозан и у плану је да између осталог обухвати замену кровног покривача и сређивање фасаде на згради старе школе и анексу, реконструкцију кровног покривача на фискултурној сали, реконструкцију и адаптацију објекта спољног магацина, одвајање економског дворишта од школског, реконструкцију, адаптацију и доградњу винског подрума, пресвлачење саобраћајница новим хабајућим слојем асфалта и све то у укупном износу од близу 30 милиона динара. Сигуран у своју тврдњу да порески обвезници овај новац не троше, већ улажу, још једном честитам вам Дан школе, наставном кадру захваљујем на преданом раду а ученицима поручујем да су привилеговани што су део ове сјајне образовне установе.“

На свечаној академији одржаној у школи додељене су јубиларне награде радницима школе и захвалнице онима који су ове године отишли у пензију.

Подели са другима: Facebook Twitter