Početak » Aktuelno
 

Poljoprivredna škola proslavila 147. rođendan

Kako je istakao direktor škole Vidoje Vukašinović za ovih 147 godina mnogo rada i truda je uloženo da bi škola bila na ovom nivou na kom je danas.
On je naveo da je škola učesnik brojnih projekata koji nisu orijentisani samo na poljoprivredu, već i na razvijanje vrednosti solidarnosti, poštovanje drugog i tolerancije.

Ispred Grada Požarevca na akademiji se obratio predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić. Koji je u svom govoru istakao sledeće:

Bojan Ilić

„Inspirisani studioznim radom i sjajnim rezultatima ove škole, grad poslednjih godina i delima pokazuje da mu je ulaganje u poljoprivredu važno, tako da smo za sprovođenje mera podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Požarevca za 2019. godinu izdvojili preko 30 miliona dinara, a naredni cilj nam je da dostignemo udeo odvajanja za ove svrhe u visini od 5 posto gradskog budžeta. Shvatili smo, i to sproveli, da se mora više ulagati u atarske puteve, zaštitu od elementarnih nepogoda, subvencije, ali ponajviše u tehnološka dostignuća i poljomehanizaciju i samo tom sinergijom, na čelu sa ovom školom, možemo očekivati još bolje rezultate u oblasti poljoprivrede. Da bi se to desilo, Grad Požarevac je svestan da sa ovom ali i ostalim obrazovnim ustanovama mora zajedno trčati do cilja. Kako bi dobili stručan kadar grad mora ulagati u njih i tu imamo rezultate na koje smo posebno ponosni. U Poljoprivrednu školu je tokom 2017. godine uloženo oko 2.5 miliona dinara kako bi se uredila infrastruktura objekta praktične nastave a takođe iste godine sproveli smo i kapitalno investiciono ulaganje na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji pekare u školskom dvorištu ukupne vrednosti 8.214.677,59 din. Investicioni period planiran za Poljoprivrednu školu sa domom učenika „Sonja Marinković“ za period 2020-2022. godina je veoma ambiciozan i u planu je da između ostalog obuhvati zamenu krovnog pokrivača i sređivanje fasade na zgradi stare škole i aneksu, rekonstrukciju krovnog pokrivača na fiskulturnoj sali, rekonstrukciju i adaptaciju objekta spoljnog magacina, odvajanje ekonomskog dvorišta od školskog, rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju vinskog podruma, presvlačenje saobraćajnica novim habajućim slojem asfalta i sve to u ukupnom iznosu od blizu 30 miliona dinara. Siguran u svoju tvrdnju da poreski obveznici ovaj novac ne troše, već ulažu, još jednom čestitam vam Dan škole, nastavnom kadru zahvaljujem na predanom radu a učenicima poručujem da su privilegovani što su deo ove sjajne obrazovne ustanove.“

Na svečanoj akademiji održanoj u školi dodeljene su jubilarne nagrade radnicima škole i zahvalnice onima koji su ove godine otišli u penziju.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter