Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Pomoć evakuisanima u KostolcuHelp evacuated in Kostolac

Poplavljeni iz Maljurevca i Bradarca, koji su bili smešteni u staroj kasarni na Sopotu u Požarevcu, usled boljih uslova, smešteni su u hotelu i sportskoj hali u Kostolcu i kod rodbine i prijatelja u ovom gradu i okolini. Smeštene u hotelu posetili su predsednik Gradske Skupštine grada Požarevca Bane Spasović, predsednica Gradske opštine Kostolac dr Borka Šutović i sekretar Crvenog krsta Branislav Živulović.

Kostolac1_2014

Po rečima Baneta Spasovića cilj ove posete je bio upoznavanje sa uslovima smeštaja i adekvatnom pomoći koje porodice dobijaju. On je rekao da je u razgovoru sa porodicama smeštenim u hotelu dobio uveravanja da su oni zadovoljni kako smeštajem tako i dobijenom pomoći od strane lekarske službe, gerontološkog osoblja ali i volontera. Bane Spasović je istakao da je grad otvorio dinarski i devizni račun za uplate pomoći ugroženima od poplava ali i da se trenutno prikuplja velika pomoć u italijanskom gradu Trstu i da će ona uskoro biti dopremljena na ovaj teren. Takođe, Crveni krst Srbije juče je uručio pomoć Crvenom krstu Požarevac, jer je ovo područje rangirano kao sedmo po ugroženosti od poplava. Po rečima Spasovića, ekipe iz Francuske, koje su radile na ispumpavanju vode oko termoelektrane Kostolac, prebačene su u Maljurevac kako bi svu vodu prebacile u rečno korito. Nakon toga izvršiće se asanacija terena a do sada je uginulo oko četri tone stoke. U Maljurevcu i drugim poplavljenim selima izvršeno je zaprašivanje protiv komaraca   sa zemlje ali će se, odmah nakon povlačenja vode u korito, izvršiti zaprašivanje čitavog područja iz vazduha kako bi se sprečilo eventualno širenje bolestiPoplavljeni iz Maljurevca i Bradarca, koji su bili smešteni u staroj kasarni na Sopotu u Požarevcu, usled boljih uslova, smešteni su u hotelu i sportskoj hali u Kostolcu i kod rodbine i prijatelja u ovom gradu i okolini. Smeštene u hotelu posetili su predsednik Gradske Skupštine grada Požarevca Bane Spasović, predsednica Gradske opštine Kostolac dr Borka Šutović i sekretar Crvenog krsta Branislav Živulović.

Kostolac1_2014

Po rečima Baneta Spasovića cilj ove posete je bio upoznavanje sa uslovima smeštaja i adekvatnom pomoći koje porodice dobijaju. On je rekao da je u razgovoru sa porodicama smeštenim u hotelu dobio uveravanja da su oni zadovoljni kako smeštajem tako i dobijenom pomoći od strane lekarske službe, gerontološkog osoblja ali i volontera. Bane Spasović je istakao da je grad otvorio dinarski i devizni račun za uplate pomoći ugroženima od poplava ali i da se trenutno prikuplja velika pomoć u italijanskom gradu Trstu i da će ona uskoro biti dopremljena na ovaj teren. Takođe, Crveni krst Srbije juče je uručio pomoć Crvenom krstu Požarevac, jer je ovo područje rangirano kao sedmo po ugroženosti od poplava. Po rečima Spasovića, ekipe iz Francuske, koje su radile na ispumpavanju vode oko termoelektrane Kostolac, prebačene su u Maljurevac kako bi svu vodu prebacile u rečno korito. Nakon toga izvršiće se asanacija terena a do sada je uginulo oko četri tone stoke. U Maljurevcu i drugim poplavljenim selima izvršeno je zaprašivanje protiv komaraca   sa zemlje ali će se, odmah nakon povlačenja vode u korito, izvršiti zaprašivanje čitavog područja iz vazduha kako bi se sprečilo eventualno širenje bolesti

Podeli sa drugima: Facebook Twitter