Почетак » Актуелно » О Граду
 

Помоћ евакуисанима у КостолцуHelp evacuated in Kostolac

Поплављени из Маљуревца и Брадарца, који су били смештени у старој касарни на Сопоту у Пожаревцу, услед бољих услова, смештени су у хотелу и спортској хали у Костолцу и код родбине и пријатеља у овом граду и околини. Смештене у хотелу посетили су председник Градске Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић, председница Градске општине Костолац др Борка Шутовић и секретар Црвеног крста Бранислав Живуловић.

Kostolac1_2014

По речима Банета Спасовића циљ ове посете је био упознавање са условима смештаја и адекватном помоћи које породице добијају. Он је рекао да је у разговору са породицама смештеним у хотелу добио уверавања да су они задовољни како смештајем тако и добијеном помоћи од стране лекарске службе, геронтолошког особља али и волонтера. Бане Спасовић је истакао да је град отворио динарски и девизни рачун за уплате помоћи угроженима од поплава али и да се тренутно прикупља велика помоћ у италијанском граду Трсту и да ће она ускоро бити допремљена на овај терен. Такође, Црвени крст Србије јуче је уручио помоћ Црвеном крсту Пожаревац, јер је ово подручје рангирано као седмо по угрожености од поплава. По речима Спасовића, екипе из Француске, које су радиле на испумпавању воде око термоелектране Костолац, пребачене су у Маљуревац како би сву воду пребациле у речно корито. Након тога извршиће се асанација терена а до сада је угинуло око четри тоне стоке. У Маљуревцу и другим поплављеним селима извршено је запрашивање против комараца   са земље али ће се, одмах након повлачења воде у корито, извршити запрашивање читавог подручја из ваздуха како би се спречило евентуално ширење болестиПоплављени из Маљуревца и Брадарца, који су били смештени у старој касарни на Сопоту у Пожаревцу, услед бољих услова, смештени су у хотелу и спортској хали у Костолцу и код родбине и пријатеља у овом граду и околини. Смештене у хотелу посетили су председник Градске Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић, председница Градске општине Костолац др Борка Шутовић и секретар Црвеног крста Бранислав Живуловић.

Kostolac1_2014

По речима Банета Спасовића циљ ове посете је био упознавање са условима смештаја и адекватном помоћи које породице добијају. Он је рекао да је у разговору са породицама смештеним у хотелу добио уверавања да су они задовољни како смештајем тако и добијеном помоћи од стране лекарске службе, геронтолошког особља али и волонтера. Бане Спасовић је истакао да је град отворио динарски и девизни рачун за уплате помоћи угроженима од поплава али и да се тренутно прикупља велика помоћ у италијанском граду Трсту и да ће она ускоро бити допремљена на овај терен. Такође, Црвени крст Србије јуче је уручио помоћ Црвеном крсту Пожаревац, јер је ово подручје рангирано као седмо по угрожености од поплава. По речима Спасовића, екипе из Француске, које су радиле на испумпавању воде око термоелектране Костолац, пребачене су у Маљуревац како би сву воду пребациле у речно корито. Након тога извршиће се асанација терена а до сада је угинуло око четри тоне стоке. У Маљуревцу и другим поплављеним селима извршено је запрашивање против комараца   са земље али ће се, одмах након повлачења воде у корито, извршити запрашивање читавог подручја из ваздуха како би се спречило евентуално ширење болести

Подели са другима: Facebook Twitter