Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Pomoć problematičnim preduzećimaHelp for companies

Ocenjujući stanje u privredi grada Požarevca kao zabrinjavajuće, čemu je u najvećoj meri doprineo i proces neuspešne privatizacije kao i neadekvatna zakonska regulativa, članovi Saveta za privredu i finansije Skupštine grada Požarevca na sastanku kome su prisustvovali i gradonačelnik Miomir Ilić, zamenik predsednika Skupštine grada Milić Jovanović, član Gradskog veća zadužen za privredu i snabdevanje Dragan Radovanović, i direktori javnih preduzeća, zaključeno je da bi u narednom periodu i lokalna samouprava, u skladu sa ovlašćenjima i ingerencijama trebalo da preduzme određene korake. Poseban osvrt bio je na funkcionisanje kolektiva koji imaju finansijske i druge probleme. S tim u vezi, zbog izuzetnog značaja za snabdevanje grada, razgovarano je i o funkcionisanju i problemima AD „Žitostig“.

Članovi Saveta formirali su radnu grupu koja će u najkraćem roku u saradnji sa poslovodstvima firmi i državnim organima (Poreska uprava, Fond zdrastva) sagledati stanje i probleme u privredi i ponuditi mere za stabilizaciju tih preduzeća bez obzira na oblik svojine. Članovi radne grupe su: dr Dragoljub Blagojević, Momir Pejanović, Dragan Radovanović, Milan Mitić i Milan Dabić, navedeno je u saopštenju Saveta za privredu i finansije Skupštine grada Požarevca.Ocenjujući stanje u privredi grada Požarevca kao zabrinjavajuće, čemu je u najvećoj meri doprineo i proces neuspešne privatizacije kao i neadekvatna zakonska regulativa, članovi Saveta za privredu i finansije Skupštine grada Požarevca na sastanku kome su prisustvovali i gradonačelnik Miomir Ilić, zamenik predsednika Skupštine grada Milić Jovanović, član Gradskog veća zadužen za privredu i snabdevanje Dragan Radovanović, i direktori javnih preduzeća, zaključeno je da bi u narednom periodu i lokalna samouprava, u skladu sa ovlašćenjima i ingerencijama trebalo da preduzme određene korake. Poseban osvrt bio je na funkcionisanje kolektiva koji imaju finansijske i druge probleme. S tim u vezi, zbog izuzetnog značaja za snabdevanje grada, razgovarano je i o funkcionisanju i problemima AD „Žitostig“.

Članovi Saveta formirali su radnu grupu koja će u najkraćem roku u saradnji sa poslovodstvima firmi i državnim organima (Poreska uprava, Fond zdrastva) sagledati stanje i probleme u privredi i ponuditi mere za stabilizaciju tih preduzeća bez obzira na oblik svojine. Članovi radne grupe su: dr Dragoljub Blagojević, Momir Pejanović, Dragan Radovanović, Milan Mitić i Milan Dabić, navedeno je u saopštenju Saveta za privredu i finansije Skupštine grada Požarevca.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter