Почетак » Актуелно » О Граду
 

Помоћ проблематичним предузећимаHelp for companies

Оцењујући стање у привреди града Пожаревца као забрињавајуће, чему је у највећој мери допринео и процес неуспешне приватизације као и неадекватна законска регулатива, чланови Савета за привреду и финансије Скупштине града Пожаревца на састанку коме су присуствовали и градоначелник Миомир Илић, заменик председника Скупштине града Милић Јовановић, члан Градског већа задужен за привреду и снабдевање Драган Радовановић, и директори јавних предузећа, закључено је да би у наредном периоду и локална самоуправа, у складу са овлашћењима и ингеренцијама требало да предузме одређене кораке. Посебан осврт био је на функционисање колектива који имају финансијске и друге проблеме. С тим у вези, због изузетног значаја за снабдевање града, разговарано је и о функционисању и проблемима АД „Житостиг“.

Чланови Савета формирали су радну групу која ће у најкраћем року у сарадњи са пословодствима фирми и државним органима (Пореска управа, Фонд здраства) сагледати стање и проблеме у привреди и понудити мере за стабилизацију тих предузећа без обзира на облик својине. Чланови радне групе су: др Драгољуб Благојевић, Момир Пејановић, Драган Радовановић, Милан Митић и Милан Дабић, наведено је у саопштењу Савета за привреду и финансије Скупштине града Пожаревца.Оцењујући стање у привреди града Пожаревца као забрињавајуће, чему је у највећој мери допринео и процес неуспешне приватизације као и неадекватна законска регулатива, чланови Савета за привреду и финансије Скупштине града Пожаревца на састанку коме су присуствовали и градоначелник Миомир Илић, заменик председника Скупштине града Милић Јовановић, члан Градског већа задужен за привреду и снабдевање Драган Радовановић, и директори јавних предузећа, закључено је да би у наредном периоду и локална самоуправа, у складу са овлашћењима и ингеренцијама требало да предузме одређене кораке. Посебан осврт био је на функционисање колектива који имају финансијске и друге проблеме. С тим у вези, због изузетног значаја за снабдевање града, разговарано је и о функционисању и проблемима АД „Житостиг“.

Чланови Савета формирали су радну групу која ће у најкраћем року у сарадњи са пословодствима фирми и државним органима (Пореска управа, Фонд здраства) сагледати стање и проблеме у привреди и понудити мере за стабилизацију тих предузећа без обзира на облик својине. Чланови радне групе су: др Драгољуб Благојевић, Момир Пејановић, Драган Радовановић, Милан Митић и Милан Дабић, наведено је у саопштењу Савета за привреду и финансије Скупштине града Пожаревца.

Подели са другима: Facebook Twitter