Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Poskupele komunalne usluge

Odbornici Skupštine grada Požarevca su na sednici usvojili poskupljenje cene vode i usluge iznošenja smeća.

Novi cenovnici JKP „Komunalne službe“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“ stupaju na snagu od 1. oktobra.

Građani će pijaću vodu plaćati skuplje za 18,5 odsto, a privrednici za 23,29 odsto dok je za javne ustanove poskupljenje 89 odsto. Kao razlog poskupljenja usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ navedeno je uvođenje obračunavanja i fakturisanja dela održavanja sistema korisnicima, kao i zbog usklađivanja cena usluga vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda korisnicima sa kumulativnim rastom inflacije odnosno troškova života, u periodu od poslednjeg povećanja u decembru 2018. godine.

Od usluga JKP „Komunalne službe“ iznošenje smeća za fizička lica poskupljuje za 8,8 dinara po kvadratu (bez PDV-a), a za privredu, javne ustanove i stovarišta za 17 odsto. Ove dve kategorije ubuduće će plaćati istu cenu ove usluge. Za ostale kategorije povećanje je od 9 do 15 odsto.

Pijačne i grobljanske usluge poskupljuju za oko 15 odsto, dok se cenovnik prihvatilišta za pse neće menjati. JKP „Komunalne službe“ zatražilo je povećanje cena usluga zbog promene uslova poslovanja i rasta troškova energenata i iz ovog preduzeća napominju da cene pijačnih usluga nisu menjane od 2017. godine, a grobljanskih od 2019.godine.

Odbornici skupštine grada Požarevca prihvatili su inicijtivu gradonačelnika Grada Požarevca Saše pavlovića da se novoizgrađenom Atletskom stadionu u Požarevcu, da ime Atletski stadion „Profesor Jovo Budimir” u Požarevcu.

Odbornici su još usvojili tačku dnevnog reda koja se odnosila na godišnji Izveštaj o radu PU „LJubica Vrebalov“, kao i o Planu rada ove ustanove za 2022/2023 godinu.

Izglasan je i Predlog rešenja o obrazovanju Lokalnog saveta roditelja Grada Požarevca, koji čine predstavnici roditelja svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Požarevca kao i predstavnici predškolskih ustanova.