Почетак » Актуелно » О Граду
 

Поскупеле комуналне услуге

Одборници Скупштине града Пожаревца су на седници усвојили поскупљење цене воде и услуге изношења смећа.

Нови ценовници ЈКП „Комуналне службе“ и ЈКП „Водовод и канализација“ ступају на снагу од 1. октобра.

Грађани ће пијаћу воду плаћати скупље за 18,5 одсто, а привредници за 23,29 одсто док је за јавне установе поскупљење 89 одсто. Као разлог поскупљења услуга ЈКП „Водовод и канализација“ наведено је увођење обрачунавања и фактурисања дела одржавања система корисницима, као и због усклађивања цена услуга водоснабдевања и одвођења отпадних вода корисницима са кумулативним растом инфлације односно трошкова живота, у периоду од последњег повећања у децембру 2018. године.

Од услуга ЈКП „Комуналне службе“ изношење смећа за физичка лица поскупљује за 8,8 динара по квадрату (без ПДВ-а), а за привреду, јавне установе и стоваришта за 17 одсто. Ове две категорије убудуће ће плаћати исту цену ове услуге. За остале категорије повећање је од 9 до 15 одсто.

Пијачне и гробљанске услуге поскупљују за око 15 одсто, док се ценовник прихватилишта за псе неће мењати. ЈКП „Комуналне службе“ затражило је повећање цена услуга због промене услова пословања и раста трошкова енергената и из овог предузећа напомињу да цене пијачних услуга нису мењане од 2017. године, а гробљанских од 2019.године.

Одборници скупштине града Пожаревца прихватили су иницијтиву градоначелника Града Пожаревца Саше павловића да се новоизграђеном Атлетском стадиону у Пожаревцу, да име Атлетски стадион „Професор Јово Будимир” у Пожаревцу.

Одборници су још усвојили тачку дневног реда која се односила на годишњи Извештај о раду ПУ „Љубица Вребалов“, као и о Плану рада ове установе за 2022/2023 годину.

Изгласан је и Предлог решења о образовању Локалног савета родитеља Града Пожаревца, који чине представници родитеља свих основних и средњих школа са територије Града Пожаревца као и представници предшколских установа.