Почетак » Актуелно
 

Потписан Споразум о активним мерама запошљавања

Град Пожаревац потписао је Споразум о активним мерама запошљавања са Националном службом за запошљавање филијала Пожаревац.

Пожаревац је данас, заједно са Националном службом за запошљавање начинио још један корак у борби која има за циљ да смањи незапосленост. Више од 16,3 милиона динара издвојено је у оквиру ове мере активне политике запошљавања, која је предвиђена Локалним планом запошљавања за 2017. годину. Девет милиона динара које је издвојио град Пожаревац и 7,3 милиона које је за ову намену одредила Национална служба за запошљавање, биће посредно усмерена на теже упошљиве категорије, наше људе, суграђане, којима је посао најпотребнији. Новчана накнада нето по лицу износи 18.000 динара.

Уговор су потписали градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и директорка пожаревачке филијале Националне службе за запошљавање Соња Мирић.

На конференцији за медије градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је изјавио да је једна од мера у буџету града, за смањење броја незапослених и издвајање субвенција за нове инвеститоре, који желе да дођу у наш град.

Спасовић је још додао да је локална самоуправа као што је и обећала издвојила још већа средства него претходне године, односно три пута више, за запошљавање наших суграђана преко Јавних радова. Ту се мисли на особе која спадају у теже запошљиве категорије. Он је позвао фирме које испуњавају услове да конкуришу за ова средства.

Градоначелник је још изјавио да ће на овај начин особе без запослења моћи бар на неколико месеци да остваре приходе и повећају кућни буџет.Соња Мирић директор Националне службе за запошљавање филијале Пожаревац истакла је да је град Пожаревац у овој години за активне мере за запошљавање издвојио највећа средства до сада, што ће омогућити да се уз средства НСЗЗ запосли, преко Јавних радова највећи број људи. Јавни радови треба да испоштују општи друштвени интерес а то је радно ангажовање теже запошљивих категорија а то су млади без родитељског старања до 30 година, деца палих бораца до 30 година, лица преко 50 година и ниско и неквалификована лица.

Јавни радови трају од месец дана до четири месеца, максимум број лица која могу да се ангажују, уколико Јавни радови трају месец дана је 474, уколико трају четири месеца онда се може ангажовати 150 особа.

Позив за конкурс биће ускоро расписан и на тај начин моћи ће се ангажовати незапослена лица са територије Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

Подели са другима: Facebook Twitter