Почетак » Актуелно » О Граду
 

Потписан споразум о гасификацији

Уговор о гасификацији града Пожаревца потписан је у свечаном салону Градског здања а посао је вредан 13 милиона евра. Реализација овог Уговора требало би да створи могућност прикључења око 21.000 домаћинстава у насељима на територији града. Први корисници требало би да добију гас за две до три године а јединствена цена прикључка је око 650 евра. Уговор су потписали представници града Пожаревца, Србијагаса као инвеститора и извођача радова – предузећа Гас инвест.

Извршни директор Србијагаса Јовица Будимир каже да се ове године предвиђа изградња магистралног гасовода од Осипаонице до Пожаревца и даље према Острову што је предуслов за снабдевање града гасом.

Уговором је предвиђена изградња 11 мерно-регулационих станица, 55 километара мреже средњег притиска и око 260 километара мреже ниског притиска. Све трасе гасовода у Пожаревцу усаглашене су са већ постојећом мрежом топлификације, рекао је Будимир и додао да ће гас бити доступан и потрошачима у индустријској зони Пожаревца.

Грађани неће бити условљавани ширењем гасификационе мреже, каже градоначелник Миодраг Милосављевић. Он је објаснио да ће грађани моћи да бирају да ли желе прикључак на топлификацију или гасовод.

Очекивања су да ће читав посао на довођењу гаса и изградњи мреже бити завршен најкасније за три године, рекао је председник Управног одбора Гас Инвеста, Марко Бабарогић.

Подели са другима: Facebook Twitter