Почетак » Актуелно
 

Потписани колективни уговори са репрезентативним синдикатима вртића

Уговор су потписали градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, Марија Бајић, директорка Предшколске установе „Љубица Вребалов“ Пожаревац, Слађана Јанковић, председница Синдикалне организације „Дечији вртић Љубица Вребалов” и Снежана Николић, главна повереница Синдиката „Независност“ у тој установи.

Бане Спасовић

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио, да је потписивање уговора од великог значаја за све раднике како би се заједно са синдикатима изборили повољнији услови рада и права из радног односа, која су им и Уставом Србије и Законом о раду загарантована. Колективни уговор је усаглашен са Законом о основама система образовања и васпитања и посебним колективним уговором за запослене у установама предшколског васпитања и образовања чији је оснивач Република Србија.

Спасовић је додао да је локална самоуправа задовољна овим уговором, и да се нада да су задовољни и директорка, представници синдиката, а пре свега запослени, јер се то највише дотиче њихових права, али и обавеза.

Представници синдиката су се захвалили локалној самоуправи на помоћи приликом израде овог колективног уговора као и на сугестијама и разумевању. Они очекују да ће нови колективни уговор значити још више за права радника у овој образовној установи.

Подели са другима: Facebook Twitter