Početak » Aktuelno
 

Potpisani ugovori o stipendiranju 58 studenata

U Svečanim salonima požarevačkog Gradskog zdanja potpisani su ugovori za stipendiranje studenata iz Požarevca. Grad je za stipendije budžetom predvideo ukupno 5,8 miliona dinara i dodelio 58 stipendija.

Ugovore sa studentima je potpisao gradonačelnbik Grada Požarevca Bane Spasović koji je ovom prilikom izjavio da je ulaganje u obrazovanje investicija:

„Mišljenja sam da ulaganje u obrazovanje uvek mora biti u samom vrhu tog spiska kao stavka koja svoje rezultate ne pokazuje brzo ali pokazuje – uvek.

Podsećam vas da smo za 2017. godinu za stipendiranje učenika sa teritorije Grada Požarevca odvojili 5,2 miliona dinara i dodelili 52 stipendije. Ove godine imamo 58 stipendista za koje je izdvojeno 5,8 miliona dinara.

Ulaganje u mlade umove, koji su rano otkrili da svoj život žele da podrede znanju i nauci, jeste deo dugoročnog plana razvoja Požarevca.

Ono što želimo da uradimo odmah, i što već činimo, je da vas promovišemo u lokalnoj zajednici kao neprocenjivo blago, poseban dar koji grad ima i svojevrsne idole svim ostalim učenicima.

Sećate se prethodnih Ljubičevskih konjičkih igara i defilea na njihovom otvaranju. Naš grad je tada ugostio prijatelje iz čitave Srbije zajedno sa državnim vrhom koga je predvodio predsednik Republike.

Taj defile bio je prilika da se pohvalimo istorijskim i kulturnim osobenostima Požarevca, kao i slavnim ličnostima koji su se u njemu rodili ili u njemu živeli. Među svima njima, odmah pri samom početku, u nekoliko fijakera pozdravili smo i učenike generacija naših osnovnih i srednjih škola.

Želeli smo da se pohvalimo Srbiji njihovim znanjem i rezultatima, zato što nisu stečeni rođenjem ili porodičnim nasledstvom, već isključivo sopstvenim talentom i vrednim i napornim radom.“, zaključio je Spasović.

Vesna Pejić član Gradskog veća zadužena za prosvetu je ovom prilikom izjavila:

“Pristiglo je ukupno 139 prijava. Komisija je sačinila konačan izveštaj i od ukupnog iznosa sredstava od 6,5 miliona dinara, odobrena su sredstva u iznosu od 5,8 miliona dinara i dodeljuje se 58 stipendija pojedinačnog mesečnog iznosa od 10.000 dinara”.

Stipendije se odnose na period od 1. oktobra 2017. godine do 30. juna 2018. godine i septembar 2018. godine.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter